Νέα μείωση στο ύψος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ βλέπουν από τον Απρίλιο οικονομολόγοι - iefimerida.gr

Νέα μείωση στο ύψος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ βλέπουν από τον Απρίλιο οικονομολόγοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περαιτέρω κλείσιμο της «στρόφιγγας» στην αγορά ομολόγων εκτιμούν οι οικονομολόγοι ότι θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Την ώρα που η Ελλάδα προσδοκά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολογήσης και τη ρύθμιση του χρέους για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός αγοράς ομολόγων.

Σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, η πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετέχουν, εκτιμά ότι θα μειωθεί κι άλλο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Τον Δεκέμβριο η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως τον Δεκέμβριο του 2017 αλλά και την παράλληλη μείωση των μηνιαίων αγορών στα 60 δισ. ευρώ - από 80 δισ. προηγουμένως - αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο.

Σύμφωνα με την έρευνα, 11 στους 17 αναλυτές αναμένουν περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού αγοράς ομολόγων, ενώ αντίθετα, τέσσερις αναμένουν εκ νέου επιτάχυνση. Παράλληλα, δύο αναλυτές εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ