Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο - iefimerida.gr

Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση 2,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 1,7%.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 2,3% τον Νοέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2015, έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

*Κατά 1,7% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (12,5%), βασικών μετάλλων (26,1%), κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (20,2%) και μηχανοκίνητων οχημάτων , ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων (133,1%)

*Κατά 8% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού

*Κατά 0,8% του δείκτη παροχής νερού.

2. Από τη μείωση κατά 7,9% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2016 παρουσίασε αύξηση 2,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2015, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.

Ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης, παρουσίασε μείωση 0,8% τον Νοέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομηχανική παραγωγή ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ