Σούπα με λάχανο και μπέικον

Παραδοσιακή, χωριάτικη σούπα, της κεντρικής Ευρώπης, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 4 χοντρές φέτες μπέηκον
  • 3 πατάτες
  • 3 χοντρά καρότα
  • 1/2 λάχανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόψτε χοντρό το μπέηκον
  • Με ελάχιστο ελαιόλαδο ροδίστε το μπέηκον μέσα στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στην κατσαρόλα να ροδίσει, χαμηλώστε τη φωτιά
  • Καθαρίστε και κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα, προσθέστε τα
  • Πετάξτε τα πρώτα φύλλα του λάχανου, κόψτε το στα 4, και πλύντε καλά
  • Προσθέστε το στην κατσαρόλα, βάλτε 1/2 λίτρο νερό
  • Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, αλάτι προσεκτικά και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
  • Ρίξτε άφθονο πιπέρι όταν σερβίρετε

Για τους πιο fit, υπάρχει και η σούπα λάχανο, χωρίς μπέηκον και χωρίς πατάτες. Είναι πολύ νόστιμη, αντιοξειδωτική και αδυνατίζει!

Αλλά οι πολύ μερακλήδες Ευρωπαίοι προσθέτουν στη σούπα λάχανο και ένα χοντρό λουκάνικο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ