Παραδοσιακή, χωριάτικη σούπα, της κεντρικής Ευρώπης, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 4 χοντρές φέτες μπέηκον
- 3 πατάτες
- 3 χοντρά καρότα
- 1/2 λάχανο
- 2 φύλλα δάφνης
- Χοντρό αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε χοντρό το μπέηκον
- Με ελάχιστο ελαιόλαδο ροδίστε το μπέηκον μέσα στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στην κατσαρόλα να ροδίσει, χαμηλώστε τη φωτιά
- Καθαρίστε και κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα, προσθέστε τα
- Πετάξτε τα πρώτα φύλλα του λάχανου, κόψτε το στα 4, και πλύντε καλά
- Προσθέστε το στην κατσαρόλα, βάλτε 1/2 λίτρο νερό
- Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, αλάτι προσεκτικά και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
- Ρίξτε άφθονο πιπέρι όταν σερβίρετε
Για τους πιο fit, υπάρχει και η σούπα λάχανο, χωρίς μπέηκον και χωρίς πατάτες. Είναι πολύ νόστιμη, αντιοξειδωτική και αδυνατίζει!
Αλλά οι πολύ μερακλήδες Ευρωπαίοι προσθέτουν στη σούπα λάχανο και ένα χοντρό λουκάνικο!