Golden Globes: Η Μέριλ Στριπ «τα 'χωσε» δημόσια στον Ντόναλντ Τραμπ [βίντεο] - iefimerida.gr

Golden Globes: Η Μέριλ Στριπ «τα 'χωσε» δημόσια στον Ντόναλντ Τραμπ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μέριλ Στριπ μίλησε για τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποδέχτηκε το βραβείο για την προσφορά της στην υποκριτική.

Οταν ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο Cecil B. DeMille -ένα βραβείο φόρο τιμής για την προσφορά της στο χώρο της υποκριτικής- η Μέριλ Στριπ προτίμησε να χρησιμοποιήσει το δημόσιο βήμα που της δόθηκε όχι για να μιλήσει για την καριέρα της, αλλά για να εκφράσει την αγανάκτησή της απέναντι στον Τραμπ και σε συμπεριφορές του, όπως το να κοροϊδέψει έναν δημοσιογράφο ΑμεΑ.

«Η μόνη δουλειά ενός ηθοποιού είναι να μπει στις ζωές ανθρώπων που είναι διαφορετικοί από εμάς και να σε κάνει να νιώσεις πώς είναι. Και υπήρχαν πάρα πολλές δυνατές ερμηνείες φέτος που έκαναν αυτή την υπέροχη δουλειά. Υπήρχε όμως μια ερμηνεία αυτή τη χρονιά που με άφησε εμβρόντητη. Βύθισε τα άγκιστρά της στην καρδιά μου. Όχι επειδή ήταν καλή. Δεν υπήρχε τίποτα καλό σ' αυτή. Ήταν όμως αποτελεσματική και έκανε τη δουλειά της. Έκανε το κοινό στο οποίο απευθυνόταν να γελάσει και να δείξει τα δόντια του. Πρόκειται για εκείνη τη στιγμή όταν το πρόσωπο που ζητά να καθίσει στην πιο αξιοσέβαστη θέση της χώρας, μιμήθηκε έναν δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες. Κάποιον που δεν είχε το προνόμιο, τη δύναμη και την ικανότητα να αντεπιτεθεί. Κάπως ράγισε η καρδιά μου όταν το είδα. Ακόμα δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου επειδή δεν ήταν ταινία. Ήταν η πραγματική ζωή.

Και αυτό το ένστικτο να ταπεινώσεις, όταν προωθείται από κάποιον στη δημόσια πλατφόρμα, από κάποιον ισχυρό, φιλτράρεται στις ζωές όλων μας, γιατί κατά κάποιον τρόπο δίνει σε όλους την άδεια να κάνουν το ίδιο.

Η ασέβεια προκαλεί ασέβεια, η βία υποκινεί τη βία. Κι όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη θέση τους για να εκφοβίσουν τους άλλους, όλοι χάνουμε.

Χρειαζόμαστε τον ηθικό Τύπο, ώστε να αποδώσει τις ευθύνες και να καλέσει τους υπεύθυνους να αντιμετωπίσουν κάθε επίπληξη. Γι' αυτό το λόγο οι ιδρυτές μας κατοχύρωσαν τον Τύπο και τις ελευθερίες του στο Σύνταγμά μας. Έτσι το μόνο που ζητώ από τον διάσημο, ευκατάστατο, ξένο τύπο του Hollywood και απ' όλους εμάς σε αυτή την κοινότητα, να με ακολουθήσουν και να υποστηρίξουμε την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, επειδή θα τους χρειαστούμε να βγουν μπροστά, κι εκείνοι θα χρειαστούν εμάς προκειμένου να διασφαλίσουμε την αλήθεια...».

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε λίγο αργότερα σε μια μικρή συνέντευξη που έδωσε στους New York Times (όπου και εργάζεται ο δημοσιογράφος με του οποίου το πρόβλημα έκανε πλάκα ο πλανητάρχης), λέγοντας πως δεν είδε κανέναν λόγο και γενικά δεν παρακολούθησε καθόλου τα βραβεία, αλλά απέρριψε τη Στριπ χαρακτηρίζοντάς τη «Hillary lover», ενώ είπε ότι δεν εξεπλάγη που δέχτηκε επίθεση από «φιλελεύθερους ανθρώπους των ταινιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλ Στρηπ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ