Ταϊλάνδη: Πεινασμένοι κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους μετά από πλημμύρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ταϊλάνδη: Πεινασμένοι κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους μετά από πλημμύρες [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νερό φθάνει μέχρι τις στέγες, ένα αεροδρόμιο έκλεισε, πολλοί δρόμοι σε μια νότια επαρχία της Ταϊλάνδης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απ’ τις πλημμύρες και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά οι κάτοικοι θα πρέπει να ανησυχούν και για τους κροκόδειλους – δραπέτες.

Ταϊλάνδη: Πεινασμένοι κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους μετά από πλημμύρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Τουλάχιστον δέκα σαρκοφάγα ερπετά μήκους έως και πέντε μέτρων απέδρασαν από έναν ζωολογικό κήπο κολυμπώντας καθώς τα νερά πλημμύρισαν τους χώρους, όπου φυλάσσονταν.

Οι αρχές προειδοποιούν μάλιστα ότι οι κροκόδειλοι είναι πεινασμένοι και μπορεί να επιτεθούν σε ανθρώπους.

Ταϊλάνδη: Πεινασμένοι κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους μετά από πλημμύρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Πάνω από 10 κροκόδειλοι δραπέτευσαν από έναν ζωολογικό κήπο – όπως και το 2011, όταν η Ταϊλάνδη επλήγη από φονικές πλημμύρες με εκατοντάδες νεκρούς. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα απ’ τα ερπετά που είχαν συλληφθεί τότε. Αυτή τη φορά ο κίνδυνος δεν έχει περάσει...

Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι «δραπέτες» απέβησαν άκαρπες σύμφωνα με την εφημερίδα “Bangkok Post”. Τα περισσότερα απ’ τα ερπετά κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα, επιβεβαίωσε σήμερα η αστυνομία.

Ταϊλάνδη: Πεινασμένοι κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους μετά από πλημμύρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις έπληξαν κι έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, το νησί Κο Σαμούι με τις αρχές να απαγορεύουν προσωρινά τα μπάνια στη θάλασσα και τις καταδύσεις. Εκατοντάδες δυτικοί τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο, καθώς δεν έπαιρναν μπροστά οι κινητήρες των αεροπλάνων τους.

Ταϊλάνδη: Πεινασμένοι κροκόδειλοι κυκλοφορούν στους δρόμους μετά από πλημμύρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η εποχή των μουσώνων διαρκεί στην Ταϊλάνδη συνήθως από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Τέτοιες βροχοπτώσεις είναι σπάνιες τον Ιανουάριο. Πάντως τον περασμένο Δεκέμβριο μια ανάλογη κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο 35 ανθρώπων. Ενώ το 2011 είχαν χάσει τις ζωές τους σε πλημμύρες 815 άνθρωποι, ενώ οι πλημμυροπαθείς ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ