Στη γιαγιά η επιμέλεια του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα -Παρέλαβε το παιδί - iefimerida.gr

Στη γιαγιά η επιμέλεια του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα -Παρέλαβε το παιδί

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη γιαγιά της Πόλας Ρούπα δόθηκε η επιμέλεια του 6χρονου γιου της με τον Νίκο Μαζιώτη, σύμφωνα με απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρα της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Αργά το απόγευμα, η γιαγιά του εξάχρονου πήγε στη ΓΑΔΑ, παρέλαβε τη διαταγή της εισαγγελέως Ανηλίκων και κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο παίδων, από όπου και παρέλαβε το παιδί.

Οι όροι για την επιμέλεια

Η πλέον ενδεδειγμένη είναι σύμφωνα με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους παιδοψυχολόγους η ανάθεση της επιμέλειας του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα στη μητρική γιαγιά, υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά υπό τους όρους:

Α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και

Β)με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.»

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και η αδελφή της Ρούπα:

«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πόλα Ρούπα γιος γιαγιά θεία επιμέλεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ