ΗΠΑ: Ο 26χρονος βετεράνος διάλεξε το αεροδρόμιο της Φλόριντα για να κάνει την επίθεση - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο 26χρονος βετεράνος διάλεξε το αεροδρόμιο της Φλόριντα για να κάνει την επίθεση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 5 ανθρώπους χθες στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ στην Φλόριντα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του, σύμφωνα με τις αρχές που πιστεύουν ότι έδρασε μόνος του.

Ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, ένας πρώην στρατιώτης της Εθνοφρουράς ηλικίας 26 ετών, ανακρίθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους ερευνητές που δεν αποκλείουν σήμερα κανένα σενάριο, αναφορικά με τα κίνητρά του, περιλαμβανομένης της τρομοκρατίας.

«Ολοκληρώσαμε την ανάκριση του υπόπτου, που παραμένει υπό κράτηση στην φυλακή της κομητείας του Μπρόουαρντ» δήλωσε ο Τζορτζ Πάιρο, πράκτορας του FBI που έχει αναλάβει τις έρευνες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Πήραμε κατάθεση από περίπου 175 αυτόπτες μάρτυρες, έχουμε στην κατοχή μας βίντεο, έχουμε συλλέξει στοιχεία από το σημείο της επίθεσης και συνεχίζουμε να ερευνάμε κάθε πιθανό σενάριο. Δεν αποκλείουμε τίποτα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Προς το παρόν συνεχίζουμε να εξετάζουμε το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης ως ενδεχόμενο κίνητρο αυτής της επίθεσης».

Ο βετεράνος του πολέμου του Ιράκ προφανώς επέλεξε να ταξιδέψει στην Φλόριντα για να διαπράξει την επίθεσή του, είπαν επίσης οι αρχές.

«Οι ενδείξεις είναι ότι εκείνος ήρθε εδώ για να διαπράξει αυτήν την φοβερή επίθεση» υπογράμμισε ο Τζορτζ Πάιρο σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο Εστεμπάν Σαντιάγκο ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται αναφορικά με το όπλο του, καθώς τοποθέτησε το ημιαυτόματο περίστροφο 9mm στην αποσκευή που παρέδωσε, κάτι που είναι νόμιμο στις ΗΠΑ. Έφθασε στο Φορτ Λόντερντεϊλ από την πόλη Ανκορέιτζ της Αλάσκας κι άρχισε να πυροβολεί στην ζώνη παραλαβής αποσκευών μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο.

Ο άνδρας δεν συμπεριλαμβανόταν σε καμία λίστα προσώπων απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας και προφανώς δεν διαπληκτίστηκε με κανέναν άλλο επιβάτη πριν από την επίθεση.

«Φαίνεται πως ο ένοπλος έδρασε μόνος, όμως όπως είπα, βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας» τόνισε ο πράκτορας του FBI.

Την ίδια ώρα ο σερίφης της κομητείας του Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, έκανε γνωστό ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκαν περίπου 70 με 80 δευτερόλεπτα προτού έλθουν σε επαφή με τον δράστη μετά τον πρώτο πυροβολισμό. Εκείνος δεν προσπάθησε να διαφύγει.

«Το πρόσωπο που πάσχει από μια σοβαρή ψυχική ασθένεια ή είναι ένας μοναχικός λύκος είναι αποφασισμένο να διαπράξει ειδεχθείς και αποτρόπαιες ενέργειες, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούν να κάνουν πολλά» εξήγησε ο σερίφης.

«Το σημαντικότερο είναι να επέμβουμε προκειμένου να περιορίσουμε την απώλεια ζωών».

Η αστυνομία επιπλέον αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των τραυματιών: χθες είχε κάνει λόγο για 8 τραυματίες, σήμερα ανακοινώθηκε ο τραυματισμός 6 ανθρώπων, τρεις εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον σερίφη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φορτ Λόντερντεϊλ αεροδρόμιο 26χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ