Υποψήφιος πρόεδρος για το Ευρωκοινοβούλιο ο Γκι Φερχόφστατ - iefimerida.gr

Υποψήφιος πρόεδρος για το Ευρωκοινοβούλιο ο Γκι Φερχόφστατ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι ο Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων (ALDE).

Η υποψηφιότητά του -πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου την περίοδο 1999-2008- συνοδεύεται και δήλωση στα αγγλικά, αλλά και ένα βίντεο.

Ο Βέλγος πολιτικός εξηγεί ότι η εναλλαγή στην προεδρία μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών ομάδων (ΕΛΚ και Σοσιαλιστών) δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ευρωκοινοβουλίου ούτε όμως και της ΕΕ.

«Είναι η ώρα για έναν υποψήφιο με την εγνωσμένη ικανότητα να ηγηθεί ενός ευρύτατου συνασπισμού που θα ενώσει τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις του Σώματος με πρώτη προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών» σημειώνει. Αναφέρει επίσης ότι ως πρωθυπουργός του Βελγίου διδάχτηκε ότι το πάθος για την πολιτική, που ο ίδιος διαθέτει- όπως υπογραμμίζει- και ο ρεαλισμός πρέπει να πηγαίνουν μαζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωβουλή Γκι Φέρχοφστατ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ