Σε δημοπρασία άγνωστα χειρόγραφα σημειώματα της Νταϊάνα -Τι αποκαλύπτει για τον Χάρι - iefimerida.gr

Σε δημοπρασία άγνωστα χειρόγραφα σημειώματα της Νταϊάνα -Τι αποκαλύπτει για τον Χάρι

Φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χειρόγραφα σημειώματα της πριγκίπισσας Νταϊάνας, σε ένα από τα οποία αποκάλυπτε ότι ο μικρότερος γιος της είχε συνεχώς μπλεξίματα στο σχολείο του, πουλήθηκαν την Πέμπτη σε δημοπρασία στο Κέμπριτζ.

Η τιμή τους ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό στόχο.

Τα έξι σημειώματα αυτά ανήκαν στη συλλογή του Σίριλ Ντίκμαν, ο οποίος ήταν αυλάρχης του Μπάκιγχαμ επί μισό αιώνα. Σχεδόν σε όλα η πριγκίπισσα αναφερόταν με τρυφερότητα στα παιδιά της, τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Σε ένα που έγραψε πέντε ημέρες μετά τη γέννηση του Χάρι, στις 20 Σεπτεμβρίου 1984, η Νταϊάνα ανέφερε: «Ο Ουίλιαμ λατρεύει τον μικρό αδελφό του και περνάει όλον του τον χρόνο πλημμυρίζοντας τον Χάρι με ατελείωτες αγκαλιές και φιλιά, επιτρέποντας μόλις και μετά βίας στους γονείς να πλησιάσουν!». Το σημείωμα αυτό πουλήθηκε έναντι 3.200 λιρών, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν 400-600 λίρες.

Σε ένα δεύτερο μερικά χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1992, γράφει ότι και οι δύο νεαροί πρίγκιπες «είναι καλά και τους αρέσει πολύ το οικοτροφείο αν και ο Χάρι έχει διαρκώς μπλεξίματα». Πουλήθηκε έναντι 2.400 λιρών, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση που ήταν 900 λίρες.

Αλλα αντικείμενα που πουλήθηκαν από την οικογένεια του Ντίκμαν ήταν γράμματα, καρτ-ποστάλ και φωτογραφίες άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως του πρίγκιπα Καρόλου, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σημειώματα δημοπρασία Νταϊάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ