Σικάγο: Συνελήφθησαν 4 άτομα που βασάνισαν 18χρονο ΑμΕΑ σε live αναμετάδοση μέσω Facebook! - iefimerida.gr

Σικάγο: Συνελήφθησαν 4 άτομα που βασάνισαν 18χρονο ΑμΕΑ σε live αναμετάδοση μέσω Facebook!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία του Σικάγο συνέλαβε τέσσερα άτομα για το βασανισμό ενός 18χρονου με ειδικές ανάγκες, τον οποίο είχαν δέσει και φιμώσει.

Oι δράστες αναμετέδιδαν μάλιστα ζωντανά μέσω Facebook τις αποτρόπαιες πράξεις τους, ενώ ακούγονταν να φωνάζουν συνθήματα κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου Τραμπ και των λευκών.

Σ’ ένα σημείο του βίντεο διακρίνονται να χρησιμοποιούν μαχαίρι για να αφαιρέσουν τμήμα του τριχωτού της κεφαλής του θύματος τους.

Η αστυνομία του Σικάγο έκανε λόγο για «αρρωστημένο» βίντεο και πιθανό έγκλημα μίσους.

«Αναρωτιέται κανείς τι είδους άτομα θα μεταχειρίζονταν κάποιον συνάνθρωπό τους κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγο Έντι Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

«28 χρόνια είμαι αστυνομικός κι έχουν δει τα μάτια μου πράγματα που δεν θα έπρεπε να δει κανείς. Αλλά και πάλι απορώ μ’ αυτό που είδα τώρα...»

Τι δείχνει το βίντεο

Το περιστατικό συνέβη προχθές σε διαμέρισμα του Γουέστ Σάιντ του Σικάγο. Στο 30λεπτο βίντεο -μονταρισμένο απόσπασμα του οποίου πρόβαλε μεταξύ άλλων το CNN- οι δράστες διακρίνονται να τεμαχίζουν τα ρούχα του θύματός τους, να του πετούν στάχτη από τσιγάρα, να του σπρώχνουν πίσω το κεφάλι με τα πόδια και να του κόβουν το δέρμα στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής του.

Αρκετά άτομα διακρίνονται να πίνουν, να γελούν και να καπνίζουν ενώ το θύμα τους, δεμένο και φιμωμένο, παραμένει κουλουριασμένο στη γωνία του δωματίου.

Σε άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο οι δράστες ξυλοφορτώνουν το θύμα, το αναγκάζουν να φάει από ένα γιογιο και με το μαχαίρι στο λαιμό να πει «αγαπώ τους μαύρους».

Μια αφροαμερικανή μιλά στην κάμερα, ενώ διακρίνονται και τουλάχιστον δύο άρρενες αφροαμερικανοί στις εικόνες.

Πώς τους εντόπισε η αστυνομία;

Το θύμα πήγαινε στο ίδιο σχολείο μ’ έναν από τους δράστες. Η αστυνομία λέει ότι βρήκε τον 18χρονο μετά τον βασανισμό του να περιφέρεται ζαλισμένος και αναστατωμένος στους δρόμους. Πιστεύουν ότι οι δράστες τον απήγαγαν τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον βασανίσουν. Περιπολικό τον μετέφερε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και αργότερα πήρε εξιτήριο. Δυσκολευόταν, όμως, στην επικοινωνία του με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να του πάρουν κατάθεση.

Ωστόσο, η αστυνομία έφθασε γρήγορα στα ίχνη τεσσάρων ατόμων: δύο ανδρών και δύο γυναικών, όλοι τους 18 ετών. Οι τρεις ζουν στο Σικάγο. Η αστυνομία ερευνά κατά πόσον πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Το αποτρόπαιο περιστατικό πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο Twitter, ιδιαίτερα μεταξύ μελών της alt-right , της ακροδεξιάς ομάδας που γιόρτασε με ναζιστικούς χαιρετισμούς τη νίκη του Τραμπ. Οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής έσπευσαν να κατηγορήσουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ότι άργησαν να προβάλουν το συμβάν και την αστυνομία ότι καθυστέρησε να το χαρακτηρίσει έγκλημα μίσους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ