Αnadolu: 4 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς επικοινώνησαν με κομάντο που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν - iefimerida.gr

Αnadolu: 4 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς επικοινώνησαν με κομάντο που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες ότι οι 4 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος διέφυγαν στην Ελλάδα, επικοινώνησαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου με κομάντο που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγές της τουρκικής αντιτρομοκρατικής αναφέρει ότι οι αρχές εντόπισαν τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των τεσσάρων από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, με 2 από τους κομάντο που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, λίγες μόνο ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι τούρκοι αξιωματούχοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Η παραπάνω πληροφορία δείχνει ότι οι οχτώ αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν είχαν άμεση σχέση με τους πραξικοπηματίες.

«Η τουρκική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως ζητήσει την έκδοση των οχτώ φερόμενων ως συνωμοτών, υποσχόμενη ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη» προσθέτει το πρακτορείο και τονίζει ότι «τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές».

Αnadolu: 4 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς επικοινώνησαν με κομάντο που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ