Φραγκιαδάκης: Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - iefimerida.gr

Φραγκιαδάκης: Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του έτους εκτιμά η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστική, ενώ παράλληλα σχεδιάζει κι άλλες πωλήσεις της φέτος στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης. σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθε στο Reuters ο CEO της τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Αυτό προκύπτει από τις σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως αποκάλυψε πηγή κοντά στη συμφωνία, τον Δεκέμβριο η ΕΤΕ προσέλαβε την Goldman Sachs και την Morgan Stanley ως συμβούλους στην πώληση της ασφαλιστικής της μονάδας.

«Είναι γνωστό ότι από επιχειρηματικής σκοπιάς, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική μονάδα», δήλωσε ο κ. Φραγκιαδάκης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «η πώλησή της αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας και θα εστιάσουμε στο τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Ερωτηθείς για το εάν είναι εφικτό ένα deal φέτος, ο κ. Φραγκιαδάκης δήλωσε πως περιμένει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους, χωρίς όπως να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η τράπεζα που κατέχει μονάδες στη Σερβία, την ΠΓΔΜ, στην Αλβανία, την Ρουμανία και την Κύπρο σχεδιάζει την περαιτέρω αποεπένδυσή της από το εξωτερικό και την στροφή της στην εγχώρια αγορά και την επιστροφή στην κερδοφορία.

«Δεν μπορώ να πως σε ποιες χώρες, αλλά υπάρχει μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο CEO της ΕΤΕ δήλωσε πως η τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου μείωσης των κόκκινων δανείων που έχει τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φραγκιαδακης ΕΤΕ Εθνική Ασφαλιστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ