Αυστρία: Μπαράζ σεξουαλικών επιθέσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ινσμπρουκ - iefimerida.gr

Αυστρία: Μπαράζ σεξουαλικών επιθέσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ινσμπρουκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεξουαλικές επιθέσεις αλά Κολονία διαδραματίστηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες τη φετινή παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, έχουν κατατεθεί μηνύσεις από 18 γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα περίπου 10 ανδρών κατά τους εορτασμούς του Νέου Έτους στην κεντρική πλατεία του Ινσμπρουκ όπου είχαν συγκεντρωθεί 25.000 άνθρωποι. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ 23:30 της 31ης Δεκεμβρίου και 01:30 της 1ης Ιανουαρίου.

Οι περισσότερες γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση ήταν μεταξύ 19 και 25 ετών. Πέντε εξ' αυτών ήταν Αυστριακές, τρεις Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες και μία από την Ελβετία.

Ενας Ιταλός κατήγγειλε ότι η 18χρονη σύντροφός του και μια φίλη τους ακόμη δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ μια Αυστριακή ότι η 17χρονη κόρη της και τρεις ακόμη φίλες της έπεσαν, επίσης, θύματα.

«Δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερνστ Κρανεμπίτερ της τοπικής αστυνομίας. «Χόρευαν γύρω από τα θύματα και μετά, ξαφνικά, έπιαναν το στήθος τους ή έβαζαν τα χέρια τους ανάμεσα στα πόδια (των γυναικών). Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της γιορτής, με αποτέλεσμα δύσκολα να αντιληφθεί κάποιος τι συνέβαινε», πρόσθεσε.

Οι δράστες ήταν «νέοι άνδρες», συνέχισε. Oι καταγγέλλουσες περιγράφουν τους άνδρες που τους επιτέθηκαν σαν ξένους, με σκούρο δέρμα, μερικοί εκ των οποίων είχαν γενειάδα. Σε έναν από τους δράστες, κατά τις καταγγελίες, έλειπε ένα δόντι.

Τα ερασιτεχνικά βίντεο που τραβήχτηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς είναι κακής ποιότητας και για αυτό δεν βοηθούν στην ταυτοποίηση των υπόπτων, ενώ οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν δεν καταγράφουν σε αρχείο τα όσα τραβούν.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία, πέρσι την Πρωτοχρονιά είχαν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξουαλικές επιθέσεις Ινσμπρουκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ