Τελεσίγραφο των πέντε κορυφαίων στον Παπανδρέου για τη διαδοχή - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο των πέντε κορυφαίων στον Παπανδρέου για τη διαδοχή

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στην κατηφόρα που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ όπως την καταγράφουν πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις είναι οι κορυφαίοι του κόμματος ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης , η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι έτοιμοι να κινηθούν δυναμικά σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφύγει για μία ακόμα φορά να ξεκαθαρίσει τη θέση του και δεν ανοίξει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τη διαδικασία διαδοχής .

Οι πέντε κορυφαίοι, θα περιμένουν την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου- στο οποίο δεν μετέχουν- και στην περίπτωση που ο ΓΑΠ αποφασίσει ξανά να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, θα αντιδράσουν απο κοινού και συντεταγμένα με ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στη διάσπαση.

Οι πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι τα πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν θορυβηθεί από τις δημόσιες τοποθετήσεις υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου και θεωρούν ότι έχει αποφασίσει να παραμείνει στη θέση του προκειμένου να πετύχει την επανεκλογή του τον Ιούνιο στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η παρέμβαση του αδελφού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την επιστολή του στην iefimerida.gr εκτιμούν ότι δικαιώνει τις ανησυχίες και τον προβληματισμό τους. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου στην επιστολή αυτή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ , κατέληγε ως εξής :«Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος. Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος»!

Η αποστροφή αυτή του κ. Παπανδρέου εκτιμούν ότι επιβεβαιώνει τους φόβους πως είτε ο ΓΑΠ θα θελήσει να παίξει στο σενάριο τη δυαρχίας (ο ίδιος παραμένει στην προεδρία και άλλος είναι επικεφαλής στις εκλογές) είτε να δοκιμάσει την επανεκλογή του. Την τελευταία εκδοχή άφησε σαφώς ανοικτή και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πώς ο Γ. Παπανδρέου δικαιούται να παραμείνει στην ηγεσία και να κριθεί από τον λαό.

Από την άλλη πλευρά η μεγάλη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτιμά ότι η λύτρωση για το κόμμα που κινδυνεύει με καταποντισμό στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έρθει μόνο με άμεση εκλογή νέου αρχηγού χωρίς της συμμετοχή Παπανδρέου. Αυτό ζήτησε ευθέως σήμερα ο κ. Κωστας Καρτάλης λέγοντας πώς αύριο πρέπει να ανοίξει η διαδικασία: «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει αύριο τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός». Ακόμα και στελέχη όμως που διατηρούν καλή σχέση με τον κ. Παπανδρέου όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας δήλωσαν σήμερα ότι πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για νέα ηγεσία το συντομότερο δυνατόν ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης κάλεσε του κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδο να συνεννοηθούν ώστε να υπάρχει μια υποψηφιότητα για την ηγεσία και να μην βρεθούν αντίπαλοι σε εσωκομματική μάχη.

Είναι βέβαιο ότι αν ο ΓΑΠ αύριο επιχειρήσει να κωλυσιεργήσει για μία ακόμα φορά, οι αντιδράσεις όχι μόνο από τους κορυφαίους αλλά και από τους περισσότερους βουλευτές θα είναι άμεση και έντονη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ