Βερολίνο: Αστυνομική επιχείρηση σε κέντρο προσφύγων για πιθανό συνεργό του Αμρί - iefimerida.gr

Βερολίνο: Αστυνομική επιχείρηση σε κέντρο προσφύγων για πιθανό συνεργό του Αμρί

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνες σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και σε διαμέρισμα στο Βερολίνο πραγματοποίησε η γερμανική Αστυνομία, αναζητώντας πιθανό συνεργό του Ανίς Αμρί, του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης του Δεκεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο «DPA», στόχος της έρευνας ήταν ένας 26χρονος Τυνήσιος ο οποίος πιστεύεται ότι γνώριζε τα σχέδια του Αμρί και πιθανώς τον βοήθησε να προετοιμάσει το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στην εμβληματική εκκλησία του κάιζερ Γουλιέλμου. Ο ίδιος ο Αμρί κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη Γερμανία μετά την επίθεση και έφτασε έως τη βόρεια Ιταλία, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού μετά από έλεγχο έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν πλέον εάν ο Αμρί διέθετε δίκτυο υποστήριξης στη Γερμανία.

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ διεμήνυσε μέσω άρθρου στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αμρι Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ