Σολωμός με σος μουστάρδας και αρωματικά

Αυτή η γευστική, ξινούτσικη, λεμονάτα σάλτσα, η οποία προέρχεται κατευθείαν από τη γαλλική κουζίνα, αξίζει για να φάει κάποιος ψάρι.


Υλικά

  • 800 γραμμάρια σολωμός φρέσκος
  • 1,5 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Φρέσκο άνιθο
  • Φρέσκο σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Πλύντε και σκουπίστε το φιλέτο σολωμού
  • Περιχύστε από πάνω 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι και ψήστε 20 λεπτά
  • Ετοιμάστε τη σάλτσα: Πλύντε τα αρωματικά και κόψτε τα ψιλά
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα 3/4 των αρωματικών με την κρέμα γάλακτος, τη 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
  • Οταν ψηθεί ο σολωμός περιχύστε αυτή τη σάλτσα από πάνω, ρίξτε λίγα ακόμη αρωματικά και σερβίρετε πολύ ζεστό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ