Αυτή η γευστική, ξινούτσικη, λεμονάτα σάλτσα, η οποία προέρχεται κατευθείαν από τη γαλλική κουζίνα, αξίζει για να φάει κάποιος ψάρι.
Υλικά
- 800 γραμμάρια σολωμός φρέσκος
- 1,5 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα Dijon
- Φρέσκο άνιθο
- Φρέσκο σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Πλύντε και σκουπίστε το φιλέτο σολωμού
- Περιχύστε από πάνω 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι και ψήστε 20 λεπτά
- Ετοιμάστε τη σάλτσα: Πλύντε τα αρωματικά και κόψτε τα ψιλά
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα 3/4 των αρωματικών με την κρέμα γάλακτος, τη 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
- Οταν ψηθεί ο σολωμός περιχύστε αυτή τη σάλτσα από πάνω, ρίξτε λίγα ακόμη αρωματικά και σερβίρετε πολύ ζεστό