Κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο – Η απίθανη περιπέτεια του Θορ Πέντερσεν [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο – Η απίθανη περιπέτεια του Θορ Πέντερσεν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφάσισε μια μέρα σε ηλικία 34 ετών να κάνει κάτι που κανείς άλλος δεν είχε δοκιμάσει στον κόσμο. Να βρεθεί σε όλες τις χώρες του πλανήτη, χωρίς να μπει σε αεροπλάνο. Απλά άρχισε να ταξιδεύει με φορτηγά-πλοία.

Ο Θορ Πέντερσεν είναι μέλος του Ερυθρού Σταυρού της Δανίας. Αυτό του έδινε αρχικά τη δυνατότητα να ταξιδεύει χωρίς κόστος. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ταξιδέψει με 9 πλοία και έχει βρεθεί συνολικά σε 121 χώρες.

Στα οκτώ από τα εννέα πλοία, δεν πλήρωσε το παραμικρό και μόνο σε ένα αναγκαζόταν να δίνει 15 ευρώ την ημέρα για το φαγητό του και 50 ευρώ το μήνα για την προσωπική του ασφάλεια. Στόχος του είναι μέσα στην επόμενη τριετία να βρεθεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο – Η απίθανη περιπέτεια του Θορ Πέντερσεν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Δεν το έχει κανείς ποτέ. Γράφω ιστορία», είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail μιλώντας από το Ναϊρόμπι.

Εχουν απομείνει ακόμη 82 χώρες τις οποίες δεν έχει επισκεφθεί, κάτι που σκοπεύει να πετύχει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο – Η απίθανη περιπέτεια του Θορ Πέντερσεν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Πάντα πρέπει να αυξάνεις τα όριά σου. Στην αρχή είχα αμφιβολίες. Δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις με τέτοια πλοία γιατί δεν έχεις ανέσεις. Ομως όλοι είναι πολύ φιλικοί μαζί μου», τόνισε.

Οσο για το πως περνάει το χρόνο του: «Κοιμάμαι αρκετά, διαβάζω βιβλία και μπορώ να παρατηρώ τη δουλειά του κόσμου και πόσο μοχθεί για να τα καταφέρει. Είναι μια μεγάλη εμπειρία».

Κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο – Η απίθανη περιπέτεια του Θορ Πέντερσεν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Θορ Πέντερσεν έχει μείνει 12 μέρες συνεχόμενες στη θάλασσα χωρίς να δει στεριά ενώ για 15 ολόκληρες μέρες δεν είχε πατήσει στη γη αφού το τάνκερ στο οποίο βρισκόταν δεν μπορούσε να δέσει σε λιμάνι λόγω κακοκαιρίας.

Κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο – Η απίθανη περιπέτεια του Θορ Πέντερσεν [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ