Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θυμόμαστε από τον κινηματογράφο, με Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Πλέον το απολαμβάνουμε στη σκηνή του Χορν με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Ο «Αύγουστος» του Tracy Letts, αποτελεί το γλαφυρό πορτρέτο μιας βαθιά δυσλειτουργικής οικογένειας. Ένα έργο σκληρό αλλά και αστείο, πικρόχολο αλλά και τρυφερό, δραματικό αλλά συγχρόνως διασκεδαστικό.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εξαιρετικοί ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Σίσσυ Τουμάση, Aurora Marion.

Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ένα τυπικό οικογενειακό τραπέζι στο σπίτι των Γουέστον.
Μια αυγουστιάτικη νύχτα ο Μπέβερλυ Γουέστον (Μάνος Βακούσης) – διάσημος ποιητής και διαβόητος αλκοολικός- εξαφανίζεται.

Οι τρεις κόρες του, Μπάρμπαρα (Μαρία Πρωτόπαπα), Άιβυ (Βίκυ Βολιώτη) και Κάρεν (Μαρίνα Ασλάνογλου) επιστρέφουν στο πατρικό τους -μαζί με τις δικές τους δυσλειτουργικές οικογένειες (Κώστας Ανταλόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Σίσσυ Τουμάση) και τα δικά τους μυστικά- για να φροντίσουν μητέρα τους Βάιολετ (Θέμις Μπαζάκα).

Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η Βάιολετ όμως, δεν είναι από τις γυναίκες που αφήνουν κάποιον άλλο να τους κάνει κουμάντο, καθώς η σοβαρή αρρώστια της και η εξάρτησή της από τα χάπια ενισχύουν τα βιτριολικά της ξεσπάσματα προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Αυτόπτες μάρτυρες της μοναδικής ικανότητας των Γουέστον να αλληλοκατασπαράζονται, η νεαρή ινδιάνα οικονόμος Τζόνα (Aurora Marion) και η αδερφή της Βάιολετ, Μάττυ Φέη (Μαρία Κατσιαδάκη)- η οποία κατέχει εξίσου καλά την τέχνη της σκληρότητας - που καταφτάνει με την οικογένειά της (Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θύμιος Κούκιος).

Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Το οικογενειακό τραπέζι στρώνεται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και η μάχη αρχίζει: καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, ανομολόγητα πάθη αναζωπυρώνονται, παλιές έχθρες βγαίνουν στην επιφάνεια, προσβολές ανταλλάσσονται και απειλές εκτοξεύονται.

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Ο βραβευμένος «Αύγουστος» στο Χορν -Το πιο ρεαλιστικό μαλλιοτράβηγμα επί σκηνής [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Κολωνάκι Τηλ: 2103612500

Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο, Κυριακή 18:00, 21:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αύγουστος θέατρο Χορν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ