Μια αφύλακτη βαλίτσα προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ» του Παρισιού -Για «εκκένωση» μιλούσαν χρήστες του Twitter

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (29/12) στο αεροδρόμιο «Σαρλ Ντε Γκωλ» του Παρισιού, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε βρεθεί ένα ύποπτο δέμα.

Από τους ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο γαλλικό αεροδρόμιο ζητήθηκε να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η αστυνομία το είχε αποκλείσει. Μάλιστα, ένας χρήστης του Twitter έγραψε ότι «όλοι» απομακρύνθηκαν από τη ζώνη 15, αφότου βρέθηκε ένα ύποπτο δέμα στο τέρμιναλ 2C.

Κάποιος άλλος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν του επέτρεπαν να μετακινηθεί για περίπου 15 λεπτά, κάνοντας λόγο για «εκκένωση» του τέρμιναλ. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του λίγο πριν από τις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδος το αεροδρόμιο ανέφερε ότι δεν υπήρξε εκκένωση και ότι το όλο θέμα αφορούσε σε «έλεγχο σε αποσκευή που δεν είχε κάτοχο».

Ενας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε χαρακτηριστικά ότι «πλέον επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, ήταν ένα έλεγχος σε αφύλακτη βαλίτσα».

Οπως και να 'χει, η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το ISIS εναντίον της χώρας την περασμένη χρονιά.

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο έρχεται την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται υπό καθεστώς τρόμου μετά το μακελειό στο Βερολίνο, όπου ένας τζιχαντιστής εισέβαλε με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ