«Ντόναλντ Τραμπ ο κόκορας»: Στην Κίνα έστησαν γλυπτό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ντόναλντ Τραμπ ο κόκορας»: Στην Κίνα έστησαν γλυπτό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τα έχει τσουγκρίσει με το Πεκίνο για την Ταϊβάν, αλλά και τη δριμεία κριτική που έχει ασκήσει στην Κίνα για το εμπόριο, αλλά φαίνεται ότι ασκεί μια κάποια γοητεία στο κινεζικό κοινό.

Καθώς πλησιάζει η Χρονιά του Κόκορα, ένα τεράστιο γλυπτό με εμφανείς αναφορές στον Τραμπ, εκτίθεται σ’ ένα εμπορικό κέντρο στην Ταϊγιουάν της επαρχίας Σανξί.

«Ντόναλντ Τραμπ ο κόκορας»: Στην Κίνα έστησαν γλυπτό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο γλύπτης είπε στα κινεζικά μέσα ότι εμπνεύστηκε τόσο απ’ τη χαρακτηριστική κόμμωση του Τραμπ όσο και τις χειρονομίες του.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που εντοπίζουν στην Κίνα μια ομοιότητα μεταξύ του νέου πλανητάρχη κι ενός πουλιού.

Τον περασμένο Νοέμβριο γνώρισε δόξες ένας χρυσός φασιανός σε ζωολογικό κήπο της Χανγκζού όταν ένας επισκέπτης πρόσεξε ότι τα ξανθά, τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά και τα διαπεραστικά μπλε μάτια θύμιζαν κάπως τον Τραμπ.

«Ντόναλντ Τραμπ ο κόκορας»: Στην Κίνα έστησαν γλυπτό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

ΦΩΤΟ

Το Πεκίνο ανεβάζει ολοένα και περισσότερο τους τόνους κατά του Τραμπ, ο οποίος διόρισε έναν επικριτή της Κίνας σ’ ένα σημαντικότατο πόστο στο υπουργείο Εμπορίου, μίλησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Ταϊβάν σπάζοντας την μακρά αμερικανική πολιτική της «Μίας Κίνας» και κατηγόρησε την Κίνα ότι έκλεψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Κινεζικό ζωδιακό κύκλο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σκύλος», που χαρακτηρίζεται ως πιστός, έντιμος, ικανός στην πολιτική, αν και πείσμων και επιρρεπής στο να βλέπει εχθρούς στον κόσμο γύρω του.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Κίνα Ταϊβάν κόκορας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ