Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ - iefimerida.gr

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nτυμένο στα λευκά ξύπνησε σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει εκτός από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και πεδινές, ενώ ο παγετός και οι ισχυροί άνεμοι είναι δύο ακόμη χαρακτηριστικά του καιρού.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και υπό το μηδέν σημειώνονται στη Βοιωτία, την Ήπειρο την Φλώρινα και την Αρκαδία. Ειδικότερα στην Ηπειρο σημειώθηκαν χιονοπτώσιες και στην πόλη των Ιωαννίνων, στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα.

Δείτε φωτογραφίες από το Μέτσοβο

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 0
Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 1

Βαρυχειμωνιά στην Κρήτη
Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η Κρήτη από το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρές καταιγίδες, βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές να συνθέτουν ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό σε ολόκληρο το νησί.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε αρχικά από τη βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα, πλήττει πλέον και την Κρήτη με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα διαρκέσουν μέχρι και την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 2

Από αργά το μεσημέρι της Τετάρτης χιονοπτώσεις σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της δυτικής Κρήτης, ντύνοντας στα λευκά ακόμη και περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο.

Σε Ανώγεια, χωριά του Μυλοποτάμου, αλλά και σε περιοχές των δήμων Πλατανιά και Κισάμου έπεφτε χιόνι, με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται μετά δυσκολίας, εξαιτίας του παγετού.

Στην περιοχή του Ομαλού η χιονόπτωση είναι έντονη, με το ύψος του χιονιού να έχει φτάσει τα 10 εκατοστά μέσα στο Οροπέδιο, ενώ χιονόνερο πέφτει στην περιοχή των Λάκκων.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 3

Περισσότερο χιόνι πέφτει μετά τη θέση Φώκιες στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων – Ομαλού, ενώ από τις 8 το βράδυ χιονίζει σε περιοχές του Θερίσου, των Σφακίων και των Κεραμειών.

Σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναπτυχθεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των δήμων προκειμένου να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Έντονη χαλαζόπτωση υπήρξε στην περιοχή της Κισσάμου, ενώ στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και χωμάτων.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 4

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μάλιστα στο δρόμο προς τα Ανώγεια μία νταλίκα δίπλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει.

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που εκδηλωνόταν εκείνη την ώρα, τα μηχανήματα του δήμου δε μπορούσαν να περάσουν για να ανοίξουν το δρόμο, γι’αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Στα λευκά Εύβοια και Χαλκίδα
Από την Τετάρτη έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές της Εύβοιας όπως η Στενή, και η Σέτα, ενώ λίγο πριν τις 6 το πρωί σήμερα ξεκίνησε να χιονίζει και στη Χαλκίδα. Το χιόνι πέφτει πυκνό έχοντας ήδη καλύψεις στέγες, αυλές και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα η χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα και κατά διαστήματα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 5
Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 6
Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 7

Χιόνια και στην Φθιώτιδα -Προβλήματα στην Εθνική Οδό
Χιόνια πέφτουν και στην Φθιώτιδα τόσο στις ορεινές όσο και τις πεδινές περιοχές, καθώς και στην πόλη της Λαμίας όπου κατά διαστήματα η χιονόπτωση είναι πυκνή.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, στην περιοχή Θήβας-Τραγάνας, το χιόνι είναι πολύ και η χιονόπτωση δεν έχει σταματήσει από τις πρώτες πρωϊνές ώρες και τα μηχανήματα της Νέας Οδού κρατούν με νύχια και δόντια ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο.]

Η κυκλοφορία των φορτηγών έχει απαγορευθεί για την Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα. 65 μηχανήματα του παραχωρησιούχου κινούνται από τον Άγιο Στέφανο έως την Φθιώτιδα. 4000 τόνοι αλάτι έχουν χρησιμοποιηθεί και η προμήθεια συνεχίζεται. Δεκάδες οχήματα οδικής βοήθειας κινούνται για την εξυπηρέτηση των οδηγών. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση στην εθνική οδό.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 8
Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 9
Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 10

Πού το έστρωσε στη Λάρισα

Στα λευκά ντύθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας στα ορεινά των δήμων Ελασσόνας, Τεμπών, Αγιάς και Φαρσάλων, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας που τέθηκαν σε επιφυλακή, έριξαν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, είναι απαραίτητες κυρίως λόγω παγετού στο επαρχιακό δίκτυο Ελάφου-Σκλήθρου-Άρτας, από 7ο χλμ., Αγίας- Μελιβοίας και Κατερίνης-Ελασσόνας από το 41ο έως το 54ο χλμ.

Χιόνια και στο Αιγαίο

Χιόνια πέφτουν και σε όλο το βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Ανοιχτοί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάβα παραμένουν όλοι οι δρόμοι στις περιοχές όπου χιονίζει και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 11
Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα -Πυκνές χιονοπτώσεις από Ηπειρο και Θεσσαλία έως Κρήτη [εικόνες[ | iefimerida.gr 12

Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

Πληροφορίες & φωτο: epiruspost.gr, cretapost.gr, eviazoom.gr, lamiastar.gr, lesvosnews.net

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χιονιάς επαρχία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ