Γερμανός υπουργός τα έβαλε με τα σνίτσελ των χορτοφάγων - iefimerida.gr

Γερμανός υπουργός τα έβαλε με τα σνίτσελ των χορτοφάγων

Φωτογραφία: flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας κάλεσε την Τετάρτη να απαγορευτούν σε «ψευδό-κρέατα» να φέρουν ετικέτες όπως «σνίτσελ των χορτοφάγων», ή «βίγκαν λουκάνικα» υποστηρίζοντας ότι οι επισημάνσεις αυτές είναι παραπλανητικές για τους καταναλωτές.

Σε μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για τα λουκάνικα και άλλες τροφές με χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, όπως το σνίτσελ, ο υπουργός Κρίστιαν Σμιντ εμφανίστηκε να στηρίζει την Ένωση Κρεοπωλών Γερμανίας, που έχει επίσης καλέσει στην λήψη ενός τέτοιου μέτρου.

«Δεν θέλω να προσποιούμαστε ότι αυτές οι τροφές με ψευδό-κρέατα είναι τροφές με κρέας», δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Σμιντ.

Σε ερώτηση ιδιαίτερα για τα σνίτσελ των χορτοφάγων και τα βίγκαν λουκάνικα – μια εκδοχή του δημοφιλούς χοιρινού φαγητού ο Σμιντ δήλωσε: «Αυτές οι επισημάνσεις είναι εντελώς παραπλανητικές και αναστατώνουν τους καταναλωτές…Θα ασκήσω πίεση να απαγορευτούν προς όφελος της σαφούς αναγραφής επισήμανσης προϊόντος», πρόσθεσε.

Ο Σμιντ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει να επεκτείνει τους κανόνες για την επισήμανση προϊόντων που αφορούν μεταξύ άλλων το γάλα, το τυρί και το κρέας δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού.

«Θέλουμε να υπάρχει σαφήνεια και διαφάνεια σε μια αναπτυσσόμενη αφορά», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χορτοφάγοι υπουργός Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ