fbpx Τάρτα ογκρατέν με πατάτες και σολωμό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Τάρτα ογκρατέν με πατάτες και σολωμό

Τάρτα ογκρατέν με πατάτες και σολωμό
29|12|2016 | 15:52

Το πιο γιορτινό ογκρατέν, για να μη φάτε σκέτο κρέας ή κοτόπουλο στο ρεβεγιόν.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σολωμός καπνιστός
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο για το ταψάκι

Τάρτα ογκρατέν με πατάτες και σολωμό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτες τις σε ροδέλες -μέτριο πάχος
  • Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα και ρίξτε το γάλα από πάνω
  • Καλύψτε τις πατάτες με νερό και βράστε για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
  • Να μη λιώσουν, απλά να είναι al dente
  • Bουτυρώστε καλά ένα ταψάκι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε την μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες
  • Βγάλτε τις πατάτες χωρίς τα υγρά και βάλτε μια στρώση στο ταψάκι
  • Μετά απλώστε λίγο σολωμό σε κομμάτια, παντού
  • Απλώστε παντού λίγη μοτσαρέλα σε ροδέλες
  • Ξαναρχίστε όλα από την αρχή, βάλτε δεύτερη στρώση
  • Στην πάνω και τελευταία στρώση να έχει πατάτες -Ρίξτε το τριμμένο τυρί, μοτσαρέλα
  • Σε ένα μπολάκι χτυπήστε λίγο τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε
  • Προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Ρίξτε αυτό το μείγμα στο ταψάκι, καλά, παντού
  • Σφίξτε λίγο τα υλικά στο ταψάκι, φτιάξτε όμορφη την επιφάνεια, ψήστε για 1 ώρα, χαμηλά
  • Σερβίρεται ζεστή η τάρτα ογκρατέν

Τάρτα ογκρατέν με πατάτες και σολωμό | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ