Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και γκρέηπ φρουτ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και γκρέηπ φρουτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δροσερή σαλάτα για τα γιορτινά τραπέζια που είναι γεμάτα με κρεατικά, τυριά και πίτες.

Υλικά

  • Πράσινη σαλάτα της προτίμησής σας
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέηπ φρουτ
  • 1 μανταρίνι
  • Λίγα ντοματίνια
  • Κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
  • Λίγο καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • Αλάτι και πιπέρι
Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και γκρέηπ φρουτ | iefimerida.gr 0

Για τη σος

  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια, γλυκά


Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τις σαλάτες
  • Ξεφλουδίστε τα εσπεριδοειδή, βγάλτε την ψύχα προσεκτικά
  • Κόψτε σε κύβους τα ώριμα αβοκάντο
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Ψιλοκόψτε την κόκκινη πιπεριά, τα ντοματίνια στα δύο, τον κόλιανδρο
  • Σε μπολάκι αναμείξτε τα υλικά για τη σος
  • Στρώστε τη σαλάτα στην πιατέλα, προσθέστε όμορφα όλα τα υλικά και ραντίστε παντού με σος
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι ίσως χρειαστεί από πάνω
Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και γκρέηπ φρουτ | iefimerida.gr 1

Μπορείτε άνετα να προσθέσετε στη σαλάτα σας ό,τι προτιμάτε: φινόκιο αντί για κρεμμύδι, άνιθο, δυόσμο.

Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι και γκρέηπ φρουτ | iefimerida.gr 2
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ