Μανιφέστο-απολογισμός Ραγκούση: Για μια νέα εθνική αξιοπιστία - iefimerida.gr

Μανιφέστο-απολογισμός Ραγκούση: Για μια νέα εθνική αξιοπιστία

Μανιφέστο-απολογισμός Ραγκούση:  Για μια νέα εθνική αξιοπιστία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό του απολογισμό για όσα νομοθετήθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων δίνει με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

«Η Ελλάδα, και ολόκληρη η Ευρώπη, χρειάζονται μια νέα συμφωνία της Νέας Εποχής, που θα εγγυάται μια νέα εθνική και ευρωπαϊκή αξιοπιστία» γράφει ο Γιάννης Ραγκούσης στην εισαγωγή του κειμένου, το οποίο απαριθμεί τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες στους 25 μήνες που παρέμεινε στα δύο υπουργεία, και τονίζει ότι «οι προοδευτικές και καινοτόμες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εκφράσουν ...την πλειοψηφία των πολιτών που επιλέγουν τον ανθρωπισμό που δεν είναι λαϊκισμός και τον ορθολογισμό που διαθέτει το σθένος και δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος». Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι «Η πολιτική μας πρέπει να κάνει πράξη τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, υπηρετώντας την πλειοψηφία των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό συμφέρον, το μέλλον των παιδιών μας» και σημειώνει με νόημα ότι «Δεν χαρίζουμε το μέλλον στον επικίνδυνο λαϊκισμό των άκρων.»

Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλάει για «συνέπεια λόγων και έργων» που κρίνεται από την κοινωνία και σημειώνει ότι «το τσουβάλιασμα τελείωσε. Ήρθε η ώρα της εξατομίκευσης της ευθύνης...».

Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο κ. Ραγκούσης στις προγραμματικές δεσμεύεις με τις οποίες ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009, αφήνοντας αιχμές ότι «έχουμε συχνά την τάση να ξεχνάμε τις υποχρεώσεις που, χωρίς καμία διεθνή πίεση, τρόικα ή μνημόνιο, ρητά αναλάβαμε προεκλογικά, τις δεσμεύσεις μας για βαθιές τομές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση».

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρεται στις ατομικές ευθύνες που βαραίνουν τον κάθε υπουργό, εκτός από την συλλογική ευθύνη, και τονίζει με νόημα ότι καμία από τις μεταρρυθμίσεις που έκανε «δεν υλοποιήθηκε κατ' επιταγήν της τρόικας, η οποία ακόμη και για τα ταξί και τα φορτηγά, όπως έχει δημοσίως καταγραφεί, αρχικά είχε συμφωνήσει με ρυθμίσεις, όσον αφορά και περιεχόμενα και χρονοδιαγράμματα». Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να πραγματοποιηθούν διότι επιβάλλονται από το μνημόνιο και την τρόικα».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρεται στους νόμους που ψήφισε ως υπουργός. Ειδικά για το θέμα των ταξί ο υπουργός υποστηρίζει εκ νέου την άποψή του ότι το νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί -και το οποίο ουσιαστικά απέρριψε ο διάδοχός του Μάκης Βορίδης- οδηγούσε στην «πραγματική απελευθέρωση των επαγγελμάτων στις οδικές μεταφορές» καθώς όπως σημειώνει τερμάτιζε «το καθεστώς της φοροδιαφυγής και της μαύρης οικονομίας που τα τελευταία 10 χρόνια έφτασε στα 4 δις €» και υπενθυμίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό είχε λάβει την ομόφωνη έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ είχε την έγκριση της Τρόικα με ειδική αναφορά στην 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ