Σούπα βελουτέ, με λίγο μπέικον

Συνταγή με πατάτες, πράσο, κουνουπίδι, μήλο και μπέικον. Απόλαυση μετά το γεύμα των Χριστουγέννων, για το στομάχι.

Υλικά

  •     1 κουνουπίδι
  •     2 πατάτες
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     Το λευκό από ένα πράσο
  •     1 κύβο ζωμό λαχανικών
  •     1 μήλο Granny-Smith
  •     Ξεροψημμένα ψωμάκια κρουτόν
  •     Λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος
  •     2 φέτες μπέικον για γαρνίρισμα
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  •     Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Κόψτε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και πλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητα υπόλοιπα
  •     Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους, καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα
  •     Ανοίξτε το πράσο στα δύο με ένα μαχαίρι και πλύντε καλά όλα τα εσωτερικά φύλλα, κόψτε σε χοντρά κομμάτια
  •     Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
  •     Ασπρίστε το κρεμμύδι και το πράσο ώσπου να μαλακώσουν καλά, περίπου για 5 λεπτά
  •     Προσθέστε το κουνουπίδι, τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα ασπρίζετε για άλλα 5 λεπτά
  •     Προσθέστε λίγο νερό και αφήστε να βράσουν επί 25 λεπτά
  •     Οταν βράσουν αφήστε τα λίγο στην άκρη να ανασάνουν
  •     Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ως καθόλου λάδι βάλτε το μπέικον σε κομματάκια να πάρει χρώμα και να αδειάσει το λίπος του
  •     Περάστε τα λαχανικά σε μουλινέτα
  •     Αφήστε δυό-τρία μπουκετάκια κουνουπίδι βρασμένο για το food styling, ομορφαίνει το πιάτο
  •     Σερβίρετε πολύ ζεστή τη σούπα, με το μπέικον και ένα γύρο μπαλσάμικο από πάνω, αν το επιθυμείτε


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ