Ανθρώπινο λάθος προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα της Τσαπεκοένσε - iefimerida.gr

Ανθρώπινο λάθος προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα της Τσαπεκοένσε

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται τελικά η πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας LaMia, στα βουνά της Κολομβίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, ανάμεσά τους και σχεδόν όλη η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε.

Οι αρχές της Βολιβίας είχαν μιλήσει αμέσως για ανθρώπινο λάθος και ο σμήναρχος Φρέντι Μπονίγια, γραμματέας της Αρχής Ασφάλειας Πτήσεων της Κολομβίας, το επιβεβαίωσε μιλώντας τους εκπροσώπους του Τυπου.

Κανένας τεχνικός παράγοντας δεν οδήγησε στο δυστύχημα, παρά μόνο το ανθρώπινο λάθος. Εγιναν λάθη στη διαχείριση της πτήσεις εκ μέρους της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη λίγο πριν φτάσει στο Μεντεγίν, διαπιστώθηκε έλλειψη καυσίμων, βάρος μεγαλύτερο κατά 400 κιλά από το επιτρεπόμενο και μη έγκαιρη ενημέρωση από τον κυβερνήτη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αποδείχθηκε πως τα προκαταρτικά συμπεράσματα της έρευνας των Κολομβιανών Αρχών, συμπίπτουν με τους ισχυρισμούς των Αρχών της Βολιβίας. Σημειώνεται, πως έχει προφυλακιστεί ο Γκουστάβο Βάργκας Γκαμπόα, εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ