Ξενιάδης: «Απομένουν μόνο τα τυπικά» - iefimerida.gr

Ξενιάδης: «Απομένουν μόνο τα τυπικά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Ξενιάδης αποκάλυψε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΕΚ.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον Αγροτικό Αστέρα και τον Ηρακλή, ενώ τόνισε πως δεν ήθελε να γίνει γνωστή η πρόθεσή του να αποκτήσει την Ένωση πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Ξενιάδη στην «ΕΡΑ-ΣΠΟΡ»:

Για το στάδιο που βρίσκονται οι επαφές: «Αυτή την εβδομάδα οι νομικοί μας θα συναντηθούν και θα κλείσουν όλα τα νομικά θέματα. Υπάρχουν κάποιες εγκρίσεις, κάποια νομικά θέματα που έχουμε συμφωνήσει, είμαστε σε καταρχήν συμφωνία και αναμένονται οι νομικοί μας σύμβουλοι να καθαρίσουν το πεδίο. Αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδας. Το όλο θέμα, θέλαμε να γίνει αφανώς. Εμείς θέλαμε να ήμασταν αόρατοι μέχρι να κλείσει το ντιλ. Κακώς βγήκε στα κανάλια και τις εφημερίδες. Θέλαμε πρώτα να κλείσει το ντιλ και μετά να γίνει ότι γίνει».

Πόσο κοντά είμαστε σε αυτό το ντιλ; Τα νομικά θέματα που υπάρχουν είναι τυπικά ή ουσιαστικά;
«Είναι καθαρά τυπικά».

Δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να έχετε στα χέρια σας την ΑΕΚ;
«Αν όλα πάνε θετικά, γιατί όχι; Αυτός δεν είναι ο σκοπός; Γι' αυτό δεν είμαστε εδώ»;

Αυτό εξαρτάται από τα 2,5 εκατομμύρια που είναι να καταθέσετε;
«Όχι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η συμφωνία μας είναι η εξής. Οι νομικοί μας σύμβουλοι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας να τακτοποιήσουν όλα τα νομικά θέματα. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες που έχει πει η Γ.Σ. και η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού».

Μετά την αισιοδοξία των πρώτων ημερών όταν βγήκε η είδηση, άρχισε μια επιφυλακτικότητα. Όλοι αναρωτιούνται αν μπορεί ο Ξενιάδης...
«Κακώς βγήκε στη δημοσιότητα. Εμείς πρώτα κλείνουμε τις συμφωνίες και μετά βγαίνουν στη δημοσιότητα. Τώρα θα πρέπει να βγαίνουμε κάθε μέρα και να γινόμαστε γραφικοί. Βγήκα για να μάθει ο κόσμος ότι μένουμε στην πρόταση που έχουμε κάνει και προχωράμε όπως έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ΑΕΚ».

Ξέρετε τα χρέη και τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ;
«Τα πάντα. Έχουμε κάνει εδώ και τρεις μήνες τον έλεγχο και απομένει ο νομικός έλεγχος. Η ΠΑΕ έχει εγκρίνει μια Γ.Σ. μέχρι 27/1, θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες και θέλουμε να δούμε εμείς από την μεριά μας πως θα είμαστε κατοχυρωμένοι για να πάρουμε τα ηνία της ΠΑΕ».

Κάποια επικοινωνία με τον κύριο Νοτιά έχετε;
«Καμία. Δεν τον ξέρω. Αν ισχύει ότι έγινε η συνάντησή μας μετά από παρότρυνσή του, τότε αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά δεν το γνωρίζω».

Από τη στιγμή που αισθάνεστε τόσο σίγουρος, το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι σας ανησυχεί μήπως και δεν προλάβετε και προχωρήσει κάποια άλλη περίπτωση;
«Μέχρι στιγμής ισχύει το όποιος έχει πρόταση να πάει να την καταθέσει στον πρόεδρο της ΑΕΚ ή στο Δ.Σ και η διοίκηση να κρίνει ποια είναι η καλύτερη. Εγώ έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση, συμφωνήσαμε καταρχήν και προχωράμε. Αν μπορεί κάποιος να αντικρούσει αυτή την πρόταση, μετά χαράς κι εγώ μαζί. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη. Μια Γ.Σ. έχει βγάλει συγκεκριμένα πράγματα, όπως και η ΑΕΚ χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτά τα θέματα. Και ξεκινάμε τις διαδικασίες. Η ΑΕΚ δεν είναι χθεσινή. Εγώ είμαι χθεσινός. Είναι εδώ από το 1924».

Μπορείτε να την κάνετε ξανά ανταγωνιστική και ποιο είναι το όραμά σας;
«Εγώ είμαι ΑΕΚτσής. Όραμα υπάρχει, φιλοδοξία υπάρχει, διάθεση υπάρχει και θα τα βάλουμε όλα κάτω».

Είναι εφικτό το γήπεδο της νέας Φιλαδέλφειας;
«Βεβαίως είναι. Είναι εφικτό, αλλά και άμεσο».

Οι περισσότερες αμφιβολίες, ουσιαστικά ξεκίνησαν από το ότι είχατε προσπαθήσει να μπείτε στον Αγροτικό Αστέρα, στον Ηρακλή και στον Αία Σαλαμίνας, αλλά καμία περίπτωση δεν προχώρησε...
«Δεν έχω καμία σχέση με τον Ηρακλή. Ξαφνικά ενεπλάκει το όνομά μου με τον Ηρακλή. Όπως και με τον Αγροτικό Αστέρα. Δεν είμαι εγώ. Καμία σχέση. Η μόνη μου εμπλοκή στα ποδοσφαιρικά ήταν με την Ελευσίνα και με τον Αία Σαλαμίνας. Εκεί ξεκινήσαμε επιχειρηματικά και είδαμε αν βγαίνουμε ή δεν βγαίνουμε, όπως ξεκινάμε επιχειρηματικά σε κάθε συμφωνία. Στη συγκεκριμένη περιοχή που ήταν το γήπεδο, μας έκανε η περιοχή για τα σχέδιά μας. Και παράλληλα είπαμε να πάρουμε και την ομάδα. Δεν βγήκαν τελικά τα σχέδια, δεν προχωρήσαμε και είμαστε φίλοι. Και με τον κύριο Λουκά και με όλο τον κόσμο».

Θα αναλάβετε μόνος σας την ΑΕΚ ή θα έχετε κι άλλους;
«Το one man show έχει πεθάνει. Φυσικά θα υπάρχουν κι άλλοι που είναι πιο ειδικοί στο ποδόσφαιρο. Μας αρέσει σε μια επιχείρηση να βάζουμε κι άλλους που είναι σπεσιαλίστες στο είδος. Εφόσον κλείσει το ντιλ θα μιλήσουμε με κάποιους που έχω εγώ στο μυαλό μου. Αλλά προς το παρόν δεν έχω μιλήσει με κανέναν».

Λέγεται ότι ο Νίκος Στράτος έκανε επαφές εκ μέρους σας με κάποιους από τους παλιούς παίκτες της ΑΕΚ...
«Δεν είναι κακό. Ο κύριος Στράτος είναι πολύ φίλος μου και σαν γνήσιος ΑΕΚτσής έκανε μια έρευνα, κάποιες ομιλίες και κανένας δεν δεσμεύτηκε. Είπανε μάλιστα ότι είναι μέσα, υπό προυποθέσεις. Και το εκτιμώ αυτό. Αν εγώ πάω να πιάσω τον οποιονδήποτε χωρίς να του πω τι θέλω να κάνω και δεν συμφωνήσει μαζί μου, τότε δεν ισχύει τίποτα».

Για ποιο λόγο θέλετε να πάρετε την ΑΕΚ;
«Εγώ μιλάω στον γνήσιο ΑΕΚτσή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ταλαιπωρημένη. Θέλω να την πάρω, να κάτσουμε κάτω και να λύσουμε τα προβλήματα, ώστε να μην ξαναυπάρξουν. Να είναι άξια για πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και να είναι ανταγωνιστική και να είναι μόνη της».

Και να μην έχει σχέση με τον κ. Ψωμιάδη; Γιατί και αυτό ακούστηκε;
«Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν έχει καμία σχέση».

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί εν μέσω κρίσης, ασχολείστε με το ποδόσφαιρο και βάζετε χρήματα...
«Εφόσον κλείσουμε το ντιλ θα σας πούμε τη σκέψη μας και τα πλάνα μας. Σαν οικονομολόγος θα σας πω κάτι. Δεν πάει κανείς σε μια αγορά που είναι σε εξέλιξη. Πας σε μια οικονομία που έχει κρίση. Εμείς βγάζουμε λεφτά όταν υπάρχει κρίση. Αγοράζουμε στον πάτο, πουλάμε ψηλά. Απλά εμείς δεν αγοράζουμε αυτή τη στιγμή. Ακόμη και η αύξηση που θα γίνει, πάλι σε μας θα μείνει. Άρα διαχειριζόμαστε ένα καράβι. Εμένα άλλωστε, μόλις πάρω την ΑΕΚ δεν θα με ξαναδείτε. Είμαστε διοίκηση που κάθε τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώνουμε τα πάντα και αν μπορεί η προβληματική εταιρεία να έχει υγεία. Δεν θέλω η διοίκηση της ΑΕΚ να βγαίνει στα κανάλια. Εμείς εμπλεκόμαστε από αγάπη, αλλά και κέρδος».

Αγωνιστικά πως ονειρεύεστε την ΑΕΚ;
«Έχουμε πλάνο. Απλά δεν μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις. Μόλις κλείσει θα πούμε μετά ότι θέλετε, γιατί αν μία στο εκατομμύριο στραβώσει, θα πουν μετά ότι φταίει ο Ξενιάδης».

Για παράδειγμα ο Μανωλάς, μπορεί και σήμερα να υπογράψει σε άλλη ομάδα...
«Δεν το γνωρίζω το παιδί. Είναι άξιος ποδοσφαιριστής και πολύ καλός. Αλλά, η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν. Έχει τα προβλήματά της, θα κάνει την πρόταση που πρέπει, όταν πρέπει. Πιστεύω όλοι να κάνουν λίγο υπομονή κι αν αγαπάνε αυτό που κάνουν στη συγκεκριμένη ομάδα, πιστεύω ότι θα μείνουν. Αν δεν θέλουν, είναι δικαίωμά τους. Εμείς όταν κλείσουμε το θέμα, θα αναλάβουμε τις τύχες του συλλόγου. Αλλά δεν θα παρακαλάμε τον κάθε ποδοσφαιριστή. Να θυμάται ο καθένας από πού ξεκινάει και να εκτιμάει».

Κάποιος άλλος λόγος, για παράδειγμα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας;
«Όχι. Αυτά ήταν και ξεκάθαρα από τον πρόεδρο, ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και συμφωνήσαμε».

Κι επίσης έχετε μιλήσει με τον κύριο Γεράσιμο Έρτσο για το γήπεδο;
«Ναι έχουμε μιλήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ