Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορώντας φανταχτερά κοστούμια -ή μόνον τα μαγιό τους χειμερινοί κολυμβητές γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με μια βουτιά στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού στο Πόρθκοουλ της νότιας Ουαλίας.

Εκατοντάδες έδωσαν το παρών στο κάλεσμα των διοργανωτών, που πιστεύουν ότι φέτος έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης στην 52χρονη ιστορία του εθίμου.

Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μεταξύ αυτών που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο ήταν η 27χρονη Wonder Woman Στέφανι Τζόουνς, και η συνομήλική της Κάρολαϊν Πάουερ... γνωστή και ως Supergirl.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των διοργανωτών, Μέριλιν Σμιθ, στη «χριστουγεννιάτικη βουτιά» πέρα απ' τους ντόπιους μετείχαν και τουρίστες απ' τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και τη Γερμανία.


Στο Νιουκάσλ οι κολυμβητές εμφανίστηκαν από τα χαράματα στην παραλία King Edward’s.

Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1


Αλλά και στο παραθαλάσσιο Έξμαουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας χιλιάδες κολυμβητές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να τηρήσουν το έθιμο, που ανάγεται απ' τα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν μια ομάδα έξι νεαρών αποφάσισε να γιορτάσει μ' αυτόν τον τρόπο τα Χριστούγεννα...

Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Στη μακρινή Αυστραλία πλήθος λουόμενων κατέκλυσε τη φημισμένη παραλία Μπόντι του Σύδνεϊ για να γιορτάσει τη γέννηση του Χριστού μές στο κατακαλόκαιρο -νότιο ημισφαίριο γαρ...

Χριστούγεννα με βουτιές στα παγωμένα νερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4


Η Τάρα Ο' Σάλιβαν και ο Τόμεκ Γιούσζικ ποζάρουν για selfie στην παραλία Μπόντι του Σύδνεϊ. (Dan Himbrechts/AAP Image via AP)

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές στο Σύδνεϊ με τον υδράργυρο στους 27C, κύμα καύσωνα σαρώνει πολλές περιοχές της νότιας και ανατολικής Αυστραλίας με την Αδελαϊδα να λιώνει στους 41.3C – τα πιο ζεστά Χριστούγεννα εδώ και δεκαετίες λένε οι ντόπιοι.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ