Νέες βολές κατά Σόιμπλε -Βούτσης: Θέλει να κάνει τον υπερυπουργό - iefimerida.gr

Νέες βολές κατά Σόιμπλε -Βούτσης: Θέλει να κάνει τον υπερυπουργό

Φωτογραφία; Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες βολές κατά του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ, η Καγκελάριος του είχε ζητήσει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να μην στοχοποιείται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Ν. Βούτσης, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, είπε πως ο Σόιμπλε «διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού» και ο τρόπος που συμπεριφέρεται «δεν μπορεί από το να τυγχάνει απάντησης».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Ο Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός.

Σχετικά με την απαντητική επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές ο πρώην υπουργός ανέφερε πως «ούτως ή άλλως, τέτοιες επιστολές συνήθως διαρρέουν από τις Βρυξέλλες».

Τέλος διαβεβαίωσε πως η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει το σύνολο της τετραετίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης ΔΝΤ Βόλφκαγκ Σόιμπλε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ