Εμπειρος ο πιλότος του μοιραίου Τουπόλεφ, αλλά το αεροσκάφος κατασκευάστηκε πριν από τρεις δεκαετίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Εμπειρος ο πιλότος του μοιραίου Τουπόλεφ, αλλά το αεροσκάφος κατασκευάστηκε πριν από τρεις δεκαετίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983, ήταν στην ενεργό δράση τα τελευταία 33 χρόνια και είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης. Η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αεροπορική τραγωδία έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να συγκροτηθεί επιτροπή έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής.

Εμπειρος ο πιλότος του μοιραίου Τουπόλεφ, αλλά το αεροσκάφος κατασκευάστηκε πριν από τρεις δεκαετίες [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία.

Εμπειρος ο πιλότος του μοιραίου Τουπόλεφ, αλλά το αεροσκάφος κατασκευάστηκε πριν από τρεις δεκαετίες [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι στην περιοχή του δυστυχήματος κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.

Τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Τεφτ. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Μαρία Όλσον, σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι ο πρεσβευτής "προσεύχεται για τους αγαπημένους των επιβατών και του πληρώματος του Tu-154, μαζί με τον ρωσικό λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ