Ψάχνουν απαντήσεις για τον Τυνήσιο μακελάρη -Αναζητούν συνεργούς, προβληματισμός γιατί έφτασε ως την Ιταλία - iefimerida.gr

Ψάχνουν απαντήσεις για τον Τυνήσιο μακελάρη -Αναζητούν συνεργούς, προβληματισμός γιατί έφτασε ως την Ιταλία

Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έπεσε μεν νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο, αλλά συνεχίζονται οι εκτεταμμένες έρευνες.

Οι γερμανικές αρχές αναζητούν τυχόν συνεργούς του Ανίς Αμρί, οι οποίοι ενδεχομένως να τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι και την Ιταλία, παρότι ήταν στο κατόπι του η μισή Ευρώπη. «Ο τρομοκρατικός κίνδυνος παραμένει», προειδοποίησε άλλωστε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Για εμάς, τώρα, είναι πολύ σημαντικό να αποσαφηνίσουμε αν κατά την προετοιμασία και την εκτέλεση της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά και κατά τη διαφυγή του υπόπτου, υπήρξε κάποιο υποστηρικτικό δίκτυο, κάποιο δίκτυο αρωγής, συνεργών ή προσώπων», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας Πέτερ Φρανκ, εξηγώντας ότι το πρώτο μέλημα των αρχών είναι να εξακριβώσουν τη διαδρομή που ακολούθησε για να φτάσει από το Βερολίνο έως το Μιλάνο.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο 24χρονος πέρασε από τη Γαλλία για να πάει στο Μιλάνο, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με Ιταλούς αστυνομικούς κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, όταν εκείνοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου που αποδεικνύει ότι επιβιβάστηκε στο Σαμπερί, στην ανατολική Γαλλία, και πέρασε από το Τορίνο για να φτάσει τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στο Μιλάνο, ανέφεραν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Εντατικές έρευνες γίνονται και στη Γαλλία, με την αντιτρομοκρατική να προσπαθεί να διαπιστώσει αν πράγματι ο Αμρί πέρασε από τη χώρα. Οι Γερμανοί από την άλλη θέλουν επίσης να εξακριβώσουν αν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Τυνήσιος στο Μιλάνο είναι το ίδιο με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού με το οποίο έκανε την επίθεση στο Βερολίνο.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του κάλεσε τους πολίτες της χώρας να μην υποκύψουν στον φόβο. «Ακριβώς σε αυτήν την περίοδο των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν θα πρέπει να δημιουργούμε περισσότερα χάσματα στην κοινωνία μας ούτε να καταδικάζουμε γενικά μια ομάδα ανθρώπων», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερολίνο επίθεση ανις αμρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ