Στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων η απάντηση Παπανδρέου στο iefimerida.gr

Πρωτοσέλιδη έγινε η απάντηση του κ. Νίκου Παπανδρέου στο iefimerida.gr και στο άρθρο του Χρήστου Ράπτη, για τον αδελφό του, τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στο σύνολο σχεδόν του Τύπου η επιστολή του κ. Νίκου Παπανδρέου καλύπτεται εκτενώς τόσο με χτυπήματα στην πρώτη σελίδα όσο και με αναλυτικές αναφορές στις εσωτερικές σελίδες και το συμπέρασμα είναι μάλλον κοινό: «Γαντζωμένος στην καρέκλα», « Ο Γιώργος μένει δια χειρός Νίκου», «Η οικογένεια δεν αφήνει το Γιώργο να παραιτηθεί» είναι ορισμένοι από τους τίτλους των σχετικών ρεπορτάζ.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «Τα Νέα»

στη σελίδα 15 στο άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου υπό τον τίτλο «Θρίλερ με το Γιώργο ως την Τετάρτη» και υπότιτλο «Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος» γίνεται αναφορά στο iefimerida.gr και στην επιστολή του Νίκου Παπανδρέου μεταξύ άλλων πληροφοριών για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Τετάρτης.

Το «Εθνος» στην πρώτη του σελίδα έχει τον τίτλο «Ο Γιώργος μένει δια χειρός Νίκου». Στη σελίδα 9 το σχετικό θέμα έχει τίτλο «Παραμονή Γιώργου δια... χειρός Νίκου». Βασικό θέμα όλου του άρθρου αποτελεί η επιστολή – απάντηση στο iefimerida.gr με συμπέρασμα, όπως δείχνει και ο τίτλος ότι η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου είναι να παραμείνει, ενώ σε υπόθεμα της ίδιας σελίδας σημειώνεται ότι οι κορυφαίοι συγκροτούν «ενιαίο μέτωπο» για την αλλαγή ηγεσίας.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε μεγάλο χτύπημα στην πρώτη της σελίδα σημειώνει: Προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου. «Για όλα φταίνε οι... ραγιάδες υπουργοί της υπερδημοκρατίας του αδελφού μου». Στη σελίδα 7 στο σχετικό ρεπορτάζ με τον ίδιο τίτλο υπάρχει εκτενής αναφορά στην επιστολή.

Στην πρώτη σελίδα φιλοξενείται το θέμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Στη σελίδα 12 με τίτλο ««Γαντζωμένος» στην καρέκλα και οι δελφίνοι στα... κάγκελα» η εκτίμηση είναι ότι μέσω του κ. Νίκου Παπανδρέου προαναγγέλλεται η προσπάθεια παραμονής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, στην εφημερίδα «Αυριανή» το σχετικό άρθρο φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα με θέμα «Η οικογένεια δεν αφήνει τον Γιώργο να παραιτηθεί». Στη σελίδα 4 δημοσιεύεται η επιστολή που χαρακτηρίζεται ως επίθεση κατά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ