Νέο σοκ από Τραμπ: Να ενισχυθούν τα πυρηνικά των ΗΠΑ -Πούτιν: Η Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε επιδρομέα - iefimerida.gr

Νέο σοκ από Τραμπ: Να ενισχυθούν τα πυρηνικά των ΗΠΑ -Πούτιν: Η Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε επιδρομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ακόμη δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει ρίγη ανησυχίας στον πλανήτη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προανήγγειλε ουσιαστικά μια νέα κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των υπερδυνάμεων της υφηλίου.

«Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter με την οποία καλούσε σε ενίσχυση της πυρηνικής ικανότητας των ΗΠΑ -ενδεχόμενο που ενδέχεται να πυροοτήσει παγκόσμιες εντάσεις όπως φοβούνται αναλυτές.

Νέο σοκ από Τραμπ: Να ενισχυθούν τα πυρηνικά των ΗΠΑ -Πούτιν: Η Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε επιδρομέα | iefimerida.gr 0

«Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Λίγο νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου είπε ότι η Ρωσία «είναι ισχυρότερη από κάθε πιθανό εισβολέα» γιατί έχει εκσυγχρονίσει τους πυρηνικούς πυραύλους της κι άλλες δυνάμεις.

«Δεν είναι μυστικό ότι εργαστήκαμε σκληρά για να βελτιώσουμε τις πυραυλικές μας δυνάμεις», είπε υπογραμμίζοντας ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ το 2001 από την συνθήκη ABM για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων, που είχε υπογράψει με την τότε ΕΣΣΔ «δημιούργησε τις συνθήκες για μια νέα κούρσα πυρηνικών όπλων«

Νέο σοκ από Τραμπ: Να ενισχυθούν τα πυρηνικά των ΗΠΑ -Πούτιν: Η Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε επιδρομέα | iefimerida.gr 1

Αναγνώρισε, πάντως, ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο ισχυρότερος στον κόσμο, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να ακολουθήσει τις ΗΠΑ σε μια τέτοια κούρσα εξοπλισμών.

«Αν κάποιος εξαπολύσει εξοπλιστική κούρσα δεν θα είμαστε εμείς», είπε. «Δεν θα δαπανήσουμε πόρους για μια εξοπλιστική κούρσα που δεν την αντέχουμε»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ