Τι ζήτησε από τον Μητσοτάκη η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ - iefimerida.gr

Τι ζήτησε από τον Μητσοτάκη η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ

Φωτογραφία: Twitter @kmitsotakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Κορίνα Κρετσού, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία απορρόφησης του τρέχοντος προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος που παρουσιάζουν ιδιαίτερες και σημαντικές καθυστερήσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και τη συμβολή της Επιτροπής σε θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κ. Κρετσού επισήμανε, ακόμη, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και της χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ανασκαφών και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη συμβολή του στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει κομματικές παρωπίδες, καθώς η πολιτική αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την Κρέτσου να ενημερωθεί για τα δύο πιο επιτυχημένα κοινοτικά προγράμματα, αυτά της κατάρτισης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ