Φουά γκρα ζεστό, στο τηγάνι

Πρόκειται για την απόλυτη γαλλική λιχουδιά. Είναι το καλύτερο πιάτο, φυσικά, για τις γιορτές.

Μπορείτε να το βρείτε εύκολα τώρα τις γιορτές. Σε καλά ντελικατέσεν και σε αρκετά κρεοπωλεία.


Υλικά

  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο, μαύρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελάχιστο αλεύρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις φέτες φουά γκρα, περίπου 1,5 εκατοστό πάχος
  • Αλευρώστε τις πολύ ελαφρά
  • Βάλτε το μισό βούτυρο σε τηγάνι να ζεσταθεί, όχι να μαυρίσει
  • Ψήσετε το φουά γκρά 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά -Προσοχή, το φουά γκρα δεν θέλει πολύ ψήσιμο
  • Βγάλτε το φουά γκρά και αφήστε το στην άκρη
  • Ρίξτε και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, μαζί με το ξύδι μπαλσάμικο
  • Ανακατέψτε έντονα, να φύγουν τα υγρά, να μελώσει η σος
  • Ρίξτε όση σος επιθυμείτε πάνω από το φουά γκρα και απολαύστε το
  • Συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα, καραμελωμένα μήλα, πουρέ μήλου κλπ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φουά γκρά τηγανητό μήλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ