Πρόκειται για την απόλυτη γαλλική λιχουδιά. Είναι το καλύτερο πιάτο, φυσικά, για τις γιορτές.
Μπορείτε να το βρείτε εύκολα τώρα τις γιορτές. Σε καλά ντελικατέσεν και σε αρκετά κρεοπωλεία.
Υλικά
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο, μαύρο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελάχιστο αλεύρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις φέτες φουά γκρα, περίπου 1,5 εκατοστό πάχος
- Αλευρώστε τις πολύ ελαφρά
- Βάλτε το μισό βούτυρο σε τηγάνι να ζεσταθεί, όχι να μαυρίσει
- Ψήσετε το φουά γκρά 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά -Προσοχή, το φουά γκρα δεν θέλει πολύ ψήσιμο
- Βγάλτε το φουά γκρά και αφήστε το στην άκρη
- Ρίξτε και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, μαζί με το ξύδι μπαλσάμικο
- Ανακατέψτε έντονα, να φύγουν τα υγρά, να μελώσει η σος
- Ρίξτε όση σος επιθυμείτε πάνω από το φουά γκρα και απολαύστε το
- Συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα, καραμελωμένα μήλα, πουρέ μήλου κλπ