Γερμανία: Συνελήφθησαν 4 άτομα που είχαν επαφές με τον Τυνήσιο

Την ώρα που οι υπηρεσίες ασφαλείας σ’ ολόκληρη την Ευρώπη έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του καταζητούμενου Ανίς Αμρί, στη Γερμανία οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα που είχαν επαφές μαζί του.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έκαναν έφοδο γύρω στις πέντε το πρωί σε μια πολυκατοικία στο Ντόρτμουντ και συνέλαβαν διά της βίας τέσσερα άτομα, ενώ πολλοί αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στη γύρω περιοχή, όπως μεταδίδει η Bild.

Hinter diese Tür soll Anis Amri zwischenzeitlich gewohnt haben. Er ist nach @BILD-Informationen nicht unter den Festgenommenen. #Dortmund pic.twitter.com/0Mk6D9XPah

Ωστόσο, εκπρόσωπος του επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας διαψεύδει: "Όχι, δεν ισχύει αυτό", δήλωσε αναφερόμενος στο δημοσίευμα και πρόσθεσε "δεν γνωρίζουμε κάτι για συλλήψεις".


Η οικογένεια του Τυνήσιου τον προτρέπει να παραδοθεί

Στο μεταξύ η οικογένεια του 24χρονου τρομοκράτη, που ζει στην Ουεσλάτια της Τυνησίας, δηλώνει συγκλονισμένη με τα νέα της επίθεσης. Και τον καλεί να παραδοθεί.
«Τον παρακαλώ να παραδοθεί στην αστυνομία», δήλωσε στο AP ο Αμπντελκαντέρ Αμρί. Ένας άλλος αδελφός του, ο Ουαλίντ Αμρί, που είχε σπάνια επαφές με τον Άνις, είπε στη Bild ότι πληροφορήθηκε μέσω Facebook ότι ο αδελφός του καταζητείται.


«Αν αποδειχθεί η εμπλοκή του τότε για μας έχει τελειώσει», είπε εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι ο αδελφός του πιθανώς ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα στην ιταλική φυλακή όπου κρατήθηκε μετά την αναχώρησή του απ’ Τυνησία.

Ξανάνοιξε η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο

Την ίδια ώρα η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Breitscheidplatz του Βερολίνου παραδίδεται ξανά στο κοινό.

Το πρωί μάλιστα τοποθετήθηκαν τσιμεντένια οδοφράγματα. Η αστυνομία του Βερολίνου είχε αναρτήσει προηγουμένως ανακοίνωση στο Twitter ότι «θα ξαναδώσει» τη χριστουγεννιάτικη αγορά στους κατοίκους της γερμανικής πρωτεύουσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ