DW: Νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αν οι εξαγγελίες Τσίπρα δημιουργήσουν «τρύπα» στον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

DW: Νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αν οι εξαγγελίες Τσίπρα δημιουργήσουν «τρύπα» στον προϋπολογισμό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση στις σχέσεις Αθήνας-πιστωτών δεν πρόκειται να κλιμακωθεί, αφού αναμένεται να λυθεί σύντομα το πρόβλημα, λέει η Deutsche Welle, επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες».

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο, «η Αθήνα βεβαιώνει, σύμφωνα με αναφορές, ότι η πληρωμή του επιδόματος στους συνταξιούχους θα είναι εφ’ άπαξ. Αν λόγω των μέτρων προκύψει έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό, τότε αυτό θα καλυφθεί με νέα μέτρα λιτότητας. Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο».

Στο άρθρο της η Deutsche Welle καταγράφει τη δυσαρέσκεια των διεθνών πιστωτών και κυρίως εντός του Eurogroup, που προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Λέει ότι ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας έρχεται περιοδικά σε σύγκρουση με τους δανειστές και με αφορμή την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω που ενέκριναν και οι 259 παρόντες βουλευτές, «η υπερχρεωμένη χώρα θα χάσει έσοδα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας deutsche welle Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ