H Boeing υπόσχεται να κάνει σκόντο στον Τραμπ για το νέο Air Force One - iefimerida.gr

H Boeing υπόσχεται να κάνει σκόντο στον Τραμπ για το νέο Air Force One

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν ακόμη προλάβει να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ήδη την πρώτη επιτυχία:

η Boeing υπόσχεται ότι θα κατεβάσει το κόστος κατασκευής του νέου Air Force One μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Twitter για ακύρωση της παραγγελίας.

Ο Τραμπ είχε γράψει τότε:

«Η Boeing κατασκευάζει ένα ολοκαίνουριο 747 Air Force One για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία!»

Boeing is building a brand new 747 Air Force One for future presidents, but costs are out of control, more than $4 billion. Cancel order!


Τώρα όμως ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας κι ο επικεφαλής της Boeing Ντένις Μούιλενμπουργκ συναντήθηκαν και μετά το τετ α τετ στη Φλόριντα το αφεντικό της Βoeing έδωσε τον λόγο του στον Τραμπ ότι θα ρίξει την τιμή. «Θα τα καταφέρουμε και με λιγότερα χρήματα.»

H Boeing υπόσχεται να κάνει σκόντο στον Τραμπ για το νέο Air Force One | iefimerida.gr 0

Το Πεντάγωνο είχε παραγγείλει τον περασμένο Ιανουάριο δύο νέα Air Force One στην Boeing. Τα αεροσκάφη τύπου 747-8 θα αντικαταστήσουν τα παλιά 747, που χρησιμοποιούν οι αμερικανοί πρόεδροι απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Υπολογίζεται να μπουν στην υπηρεσία του προέδρου της χώρας το 2024, σύμφωνα με το Associated Press. Ομως, η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει την εταιρεία να τα παραδώσει νωρίτερα, γιατί αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα κοστίζουν ολοένα και περισσότερο, με τις επισκευές που χρειάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Boeing Air Force One
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ