Η κυβέρνηση έδωσε τον μποναμά -Τσίπρας και υπουργοί σε περιοδείες για να «φρενάρουν» την πτώση στις δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση έδωσε τον μποναμά -Τσίπρας και υπουργοί σε περιοδείες για να «φρενάρουν» την πτώση στις δημοσκοπήσεις

Ειδικό πολιτικό βάρος στις περιοδείες ανά την Ελλάδα δίνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον φόβο της δημοσκοπικής καθίζησης και με δεδομένο ότι η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στον «αέρα».

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη επισκεφθεί Θράκη, Θεσσαλονίκη,Δωδεκάνησα και Κρήτη, και σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα βρεθεί και στην Καλαμάτα όπου και θα εγκαινιάσει τον περιμετρικό δρόμο και θα επισκεφθεί ένα ειδικό σχολείο.

Κατά πληροφορίες του iefimerida έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» σε κυβέρνηση και κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από όλα τα κορυφαία κυβερνητικά, κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη να συνδράμουν στην έντονη κινητοποίηση, με επικεφαλής βέβαια τον ίδιο.

Διττή στόχευση
Στην πραγματικότητα με την κίνηση αυτή, το Μαξίμου δείχνει ότι ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα: αφενός, φροντίζουν να μην ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αφετέρου, σε περίπτωση που οι εκλογές καταστούν αναπόφευκτες να έχουν προλάβει να αφουγκραστούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και να έχουν ενημερώσει για την κυβερνητική τους πολιτική και για τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίζει «ανοησίες» τα όσα λέγονται για εκλογικές περιοδείες, διαβεβαιώνοντας ότι«εκλογές δεν κάνουμε από χομπι». Ωστόσο, ουδείς διαψεύδει ότι μετρούν δυνάμεις και ότι επιδιώκουν ένα δυναμικό "comeback" με απώτερο σκοπό να γυρίσουν το κλίμα αποστασιοποίησης που καταγράφεται από τους πολίτες.

Συνεχίζεται το παζάρι με τους δανειστές
Κατά τα λοιπά, οι σχέσεις Αθήνας-δανειστών συνεχίσουν να ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί. Η κυβέρνηση δια του κ. Τσίπρα θέτει πλέον νέο ορόσημο.

Και όπως ο ίδιος εκτίμησε, η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον πρώτο μήνα του 2017.Ώστε αμέσως μετά η χώρα μας να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να μπορεί να κάνει δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ