Βενεζουέλα: 908 εκ. δολάρια αποζημίωση θα πάρει η Exxon Mobil - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: 908 εκ. δολάρια αποζημίωση θα πάρει η Exxon Mobil

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 908 εκ. δολάρια ανέρχεται η αποζημίωση που πρέπει να πάρει η πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil για την εθνικοποίηση, το 2007, πόρων που διέθετε στη Βενεζουέλα από την κυβέρνηση της χώρας.

Αυτό αποφάσισε μια επιτροπή επιδιαιτησίας που έκρινε ότι το τελικό ποσό πρέπει να είναι χαμηλότερο από το 10% αυτού που διεκδικούσε η εταιρία στην μακρόχρονη διένεξή της με το λατινοαμερικάνικο κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει άλλη μια υπόθεση που αποτελεί αντικείμενο διεθνούς επιδιαιτησίας με αντίδικο την Exxon --την εθνικοποίηση του έργου Σέρο Νέγκρο-- αλλά και πάνω από 10 υποθέσεις από ξένες εταιρίες για μια σειρά εθνικοποιήσεων.

Η Έξον ζητούσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για το έργο στην ζώνη Ορινόκο, που είχε εθνικοποιήσει ο πρόεδρος της χώρας Ούγο Τσάβες. Το ποσό που επιδικάστηκε υπέρ της είναι χαμηλότερο από το 1 δισ. δολάρια που προσέφερε η Βενεζουέλα το Σεπτέμβριο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ