Τις μεγαλύτερες απώλειες σε μια μέρα υπέστη ο τουρκικός στρατός στη Συρία σε μάχες με τζιχαντιστές - iefimerida.gr

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε μια μέρα υπέστη ο τουρκικός στρατός στη Συρία σε μάχες με τζιχαντιστές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

14 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι άλλοι 33 τραυματίστηκαν σε μάχες στην αλ Μπάμπ, όπου ο τουρκικός στρατός συνδράμει τις προσπάθειες ανταρτών να ανακαταλάβουν την πόλη απ’ το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.


Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αφότου ξεκίνησαν τη στρατιωτική τους επιχείρηση τον Αύγουστο στη Συρία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά έχασαν 138 μαχητές τους, αριθμός, ωστόσο, που δεν κατέστη εφικτό να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.
Η στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπάμπ απέχει μόλις 20 χλμ απ’ τα τουρκικά σύνορα και εκεί εστιάζεται η τουρκική επίθεση με στόχο να απωθήσει το Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές δυνάμεις.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η στρατιωτική της επιχείρηση έχει προκαλέσει βαριές απώλειες στους τζιχαντιστές και βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει την αντίστασή τους στο Αλ Μπαμπ.
Το ερώτημα είναι πόσο βαθιά θέλει να εισβάλει στο συριακό έδαφος και κατά πόσον θα παίξει ενεργό ρόλο σε μια γενικευμένη επιχείρηση για την απώθηση του Ισλαμικού Κράτους απ’ την de facto πρωτεύουσά του, τη Ράκα στην ανατολική Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ