Ιταλία: 300 μετανάστες περισυνέλεξε το λιμενικό -9 σοροί - iefimerida.gr

Ιταλία: 300 μετανάστες περισυνέλεξε το λιμενικό -9 σοροί

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 4.700 είναι πλέον οι θάνατοι στα νερά της Μεσογείου σύμφωνα με τις μετρήσεις του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σήμερα, διασώθηκαν περισσότεροι από 300 μετανάστες από φουσκωτά και ξύλινα πλεούμενα, ενώ ανασύρθηκαν παράλληλα επτά σοροί όπως ανακοίνωσε το Ιταλικό Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει την αρμοδιότητα του συντονιμσόυ των επιχειρήσεων στην Κεντρική Μεσόγειο.

Τους μετανάστες διέσωσαν σκάφη του ιταλικού Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και δύο ιδιωτικά ρυμουλκά διέσωσαν τους μετανάστες από τέσσερα πλεούμενα, σημείωσε το ιταλικό Λιμενικό.

Ωστόσο, δεν έδωσε κάποιο στοιχείο για τις εθνικότητες των ανθρώπων που διασώθηκαν ή ανασύρθηκαν νεκροί.

Οι περισσότεροι θάνατοι μέχρι στιγμής φέτος έχουν καταγραφεί κυρίως στην θαλάσσια διαδρομή προς την Ιταλία από τη Λιβύη, όπου οι διακινητές εκμεταλλεύονται την συνεχιζόμενη ανομία για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ