Πατέρας καταζητούμενου Τυνήσιου: Εκαψε σχολείο στην Ιταλία και είχε εκτίσει 4 χρόνια φυλάκιση

Στον Mosaique Fm, ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, παραχώρησε συνέντευξη ο πατέρας του καταζητούμενου για το μακελειό στο Βερολίνο, Άνις Άμρι.

Στη συνέντευξή του σημείωσε πως ο γιος του είχε καταδικαστεί και έχει εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στη Ιταλία καθώς πυρπόλησε σχολείο. Ωστόσο, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Παράλληλα, ο πατέρας του Άμρι σημείωσε ότι ο γιος του μετέβη στην Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σε επαφή με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Άμρι φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012 ενώ παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σύμφωνα με το AFP ανέκρινε τους γονείς του Τυνήσιου καταζητούμενου ενώ παραμένει άγνωστο αν έχουν ανακριθεί και οι τέσσερις αδερφές και ο αδερφός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταζητούμενος Βερολίνο επίθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ