Ιδού το ολόγραμμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις συζύγους στην Ιαπωνία [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ιδού το ολόγραμμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις συζύγους στην Ιαπωνία [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα στην Ιαπωνία είναι γνωστό.


Στις αρχές του μήνα δημοσιεύτηκαν νέα θλιβερά στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ρυθμός γεννήσεων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την τελευταία πενταετία έπεσε στα 8,4 παιδιά ανά 1.000 κατοίκους.

Πρόσφατα επίσης έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση ότι οι νεαροί Ιάπωνες λόγω της αδιαφορίας για σεξ, αλλά και των καταιγιστικών ρυθμών της ζωής που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για φλερτ, σταματούν να βγαίνουν ραντεβού και απλώς παντρεύονται τους φίλους τους (http://www.iefimerida.gr/news/305835/stin-iaponia-oi-neoi-den-vriskoyn-syntrofoys-kai-pantreyontai-toys-kollitoys-toys)

Ιδού το ολόγραμμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις συζύγους στην Ιαπωνία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το πρόβλημα, όμως, φαίνεται ότι έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε μια εταιρεία σκέφθηκε ότι ίσως οι εικονικές σύζυγοι να αποτελούν τη λύση.

Η Gatebox, θυγατρική της Ιαπωνικής Vinclu Inc κατασκεύασε, λοιπόν, μια «ολογραφική σύζυγο», την Αζούμα, και την παρουσίασε στο κοινό αυτή την εβδομάδα μέσω της ιστοσελίδας της.


Η Αζούμα είναι ένα ολόγραμμα με χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια που προβάλλεται μέσα στο δοχείο του, ένα ψηφιακό διαμέρισμα.
Στη διαφήμιση της εταιρείας η Αζούμα εμφανίζεται να λειτουργεί ως ξυπνητήρι, ως εφαρμογή που ειδοποιεί τον χρήστη για τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να μετέχει σε συζητήσεις και να συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού ώστε να αυτοματοποιεί ορισμένες εργασίες, όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο των φώτων, ή η αποστολή εντολής σε αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες για καθαρισμό του πατώματος.

Ιδού το ολόγραμμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις συζύγους στην Ιαπωνία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1


Η διαφήμιση δείχνει την Αζούμα να ξυπνά τον «άνδρα» της, να του συνιστά να πάρει μαζί του ομπρέλα μήπως και βρέξει.
Στη συνέχεια του στέλνει μηνύματα στη διάρκεια της ημέρας, παρακαλώντας τον να γυρίσει στο σπίτι, ενώ εκείνος βρίσκεται στη δουλειά του.
Μετά η Αζούμα ανάβει τα φώτα κι ετοιμάζει το σπίτι για την επιστροφή του «αφέντη».

Ιδού το ολόγραμμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις συζύγους στην Ιαπωνία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σίγουρα η τεχνολογία είναι εντυπωσιακή. Αλλά μάλλον δεν αναπαραγάγει ένα ανεξάρτηγο, υγιές γυναικείο πρότυπο, λένε οι επικριτές.
Σύμφωνα με την Gatebox οι χαρακτήρες των ολογραμμάτων δεν δημιουργήθηκαν για διασκέδαση. Αντιθέτως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας: «θέλουμε οι χαρακτήρες να ενταχθούν με φυσικό τρόπο στην καθημερινότητά μας και να μας βοηθούν να χαλαρώσουμε.»

Ιδού το ολόγραμμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις συζύγους στην Ιαπωνία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3


Η Αζούμα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου έναν χρόνο στην αγορά με βασική γλώσσα τα ιαπωνικά – αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και αγγλόφωνη εκδοχή – και εκτιμώμενο κόστος γύρω στα 2.600 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ