Αυστρία: Συνελήφθη πρόσφυγας, ο οποίος «σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα» - iefimerida.gr

Αυστρία: Συνελήφθη πρόσφυγας, ο οποίος «σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο μικρό χωριό Φουσλ αμ Ζέε των αυστριακών Άλπεων για να συλλάβουν έναν 25χρονο Μαροκινό μετά από πληροφορίες ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας ο ύποπτος σχεδίαζε «σοβαρό έγκλημα στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Σάλτσμπουργκ».

Terror-Verdacht:Razzia in Flüchtlingsheim in Fuschl bei Salzburg.War zu Weihnachten ein Anschlag geplant?
Servus Journal | HEUTE | 18+19:20H pic.twitter.com/VIjNzAehQp

«Η αστυνομία πληροφορήθηκε τους τελευταίους μήνες ότι άγνωστοι συζητούσαν μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση», ανέφεραν αξιωματούχοι μετά την έφοδο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αν και δεν βρέθηκαν «υλικά που απαιτούνται για μια επίθεση, «κατασχέθηκαν μαζί με μικροποσότητες ναρκωτικών και ποσού άνω των 8.000 ευρώ σε μετρητά, αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές που θα ερευνηθούν».

Εφόσον αποδειχθεί ότι έχει διασυνδέσεις με το Ισλαμικό κράτος ή άλλες παρόμοιες ομάδες ο συλληφθείς μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μαροκινός έφθασε κάποια απροσδιόριστη στιγμή στην Αυστρία και κατέθεσε αίτηση για χορήγηση ασύλου, η οποία σε πρώτη φάση απορρίφθηκε, αν και ο ίδιος εξακολουθεί να διαμένει στη χώρα.

Παραμένει ασαφές πώς ένας φτωχός πρόσφυγας κατάφερε να συγκεντρώσει τέτοιο ποσό. Έξι άλλοι άνδρες που συνελήφθησαν μαζί με τον Μαροκινό για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αυστρία: Συνελήφθη πρόσφυγας, ο οποίος «σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα»  | iefimerida.gr 0

Συνολικά εννέα πρόσφυγες, που έφθασαν με το τελευταίο κύμα απ’ το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν, διέμεναν στο χωριό των 1.400 κατοίκων στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ.

Φιλοξενούνταν σ’ ένα πρώην γκαράζ δίπλα σ’ έναν παιδικό σταθμό κι ο κοινοτάρχης του Φουσλ δήλωσε στα αυστρικά ΜΜΕ ότι οι νεοαφιχθέντες «έδειχναν να ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία και μάλιστα βοηθούσαν την κοινότητα.»

Η υπεύθυνη του Ερυθρού Σταυρού στο Σάλτσμπουργκ, Ζαμπίνε Κόρνμπεργκερ-Σόιχ, η οποία βοήθησε να βρεθεί κατάλυμα για τους άνδρες, δήλωσε «σοκαρισμένη», αφού «δεν υπήρχαν προβλήματα στον καταυλισμό των προσφύγων».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ