Βερολίνο: Οι αρχές αναζητούν νεαρό Τυνήσιο για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά - iefimerida.gr

Βερολίνο: Οι αρχές αναζητούν νεαρό Τυνήσιο για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αp
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία του Βερολίνου φέρεται να έχει εντοπίσει κάποιο έγγραφο ταυτότητας στο σημείο της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Αυτό προκύπτει από όσα μεταφέρει δημοσιογράφος του ARD και το Spiegel. Σύμφωνα με τον σημοσιογράφο του ARD, πρόκειται για έναν Τυνήσιο που γεννήθηκε το 1995.

Τα δύο διαδοχικά tweets του δημοσιογράφου του ARD αναφέρουν τα εξής:

«Η αστυνομία αναζητεί ένα συγκεκριμένο άτομο σε σχέση με την επίθεση στην Breitscheidplatz. Είναι ένας Τυνήσιος που γεννήθηκε το 1995».

«Η αστυνομία βρήκε ένα έγγραφο ταυτότητας του δράστη στο σημείο του εγκλήματος. Πρόκειται προφανώς για κάποιο προσωρινό έγγραφο».

Die Polizei sucht im Zusammenhang mit dem Anschlag am #Breitscheidplatz #Berlin eine konkrete Person. Es ist ein Tunesier, Jahrgang 1995

Die #Polizei hat ein Ausweisdokument von ihm am Tatort gefunden. Es handelt sich offenbar um eine Duldungsbescheinigung #lasttweet

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel, οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν έγγραφο ταυτότητας κάτω από τη θέση του οδηγού. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ανήκει σε έναν Τυνήσιο με το όνομα Anis A., ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν.

Ο ύποπτος είναι επίσης γνωστός με δύο ψευδώνυμα και η αστυνομία ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εναντίον του και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η εφημερίδα Allgemeine Zeitung του Μάιντς γράφει ότι πρόκειται για κάποιον ονόματι Αχμέντ Α. Αστυνομικοί ψάχνουν στα νοσοκομεία για τον ύποπτο, καθώς φέρεται να τραυματίστηκε στην πάλη με τον Πολωνό οδηγό μέσα στην καμπίνα του φορτηγού, μεταδίδει ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου rbb. Ο ίδιος σταθμός μετέδωσε ότι τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο σε σχέση με την ίδια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, αλλά αποδείχθηκε ότι ούτε και αυτός ήταν ο δράστης.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία άφησε ελεύθερο έναν Πακιστανό, ο οποίος ζητούσε πολιτικό άσυλο κι είχε συλληφθεί κοντά στον τόπο της τραγωδίας έπειτα από την επίθεση, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδέχεται να οπλοφορεί.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερολίνο Τυνήσιος επίθεση φορτηγό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ