Ο Πολωνός οδηγός πάλεψε μέχρι τέλους με τον μακελάρη του Βερολίνου -Eσωσε ζωές - iefimerida.gr

Ο Πολωνός οδηγός πάλεψε μέχρι τέλους με τον μακελάρη του Βερολίνου -Eσωσε ζωές

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νεκροψία του 37χρονου οδηγού του μοιραίου φορτηγού, Λούκας Ούρμπαν, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του μακελάρη του Βερολίνου, έδειξε ότι ο άτυχος άνδρας ζούσε μέχρι τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με τη Bild, ο Πολωνός καθόταν στην καμπίνα καθώς ο τρομοκράτης θέριζε ζωές με το φορτηγό του. «Πρέπει να πάλεψε», λέει πηγή της αστυνομίας. Προφανώς ο δράστης τράβηξε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε πολλές φορές, γιατί ο Πολωνός προσπαθούσε να πιάσει το τιμόνι για να αποτρέψει τον δράστη. Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα ο 37χρονος κατάφερε σώσει πολλές ζωές μέχρι να εκπνεύσει.

Πώς βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας όπου εργαζόταν και ξάδελφό του, Άριελ Ζουράφσκι, ο οδηγός ήθελε να ξεφορτώσει το φορτίο του από την Ιταλία ήδη την Δευτέρα στο Βερολίνο για να μπορέσει το βράδυ να γυρίσει στο σπίτι του στην Πολωνία.

Αλλά επειδή άργησε λίγο οι αρμόδιοι ανέβαλαν την εκφόρτωση για την επομένη. Ο οδηγός τηλεφώνησε στο αφεντικό του στο Γκριφίνο, νότια του Στετίν της Πολωνίας για να τον ενημερώσει. «Είχε εκνευριστεί που έπρεπε να περιμένει», είπε ο Ζουράφκσι.

Πώς πληροφορήθηκε ο επιχειρηματίας το θάνατο του οδηγού του; Λίγο μετά τις 10 το βράδυ εμφανίστηκε περιπολικό στο σπίτι του, τον πήραν στο τμήμα και τον ανέκριναν μέχρι τις 4:30 τα χαράματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερολίνο Isis νεκροψία ΠΟΛΩΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ