ΥΠΟΙΚ Τσεχίας: Η Μέρκελ υπεύθυνη για την επίθεση στο Βερολίνο -Οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην Ευρώπη - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ Τσεχίας: Η Μέρκελ υπεύθυνη για την επίθεση στο Βερολίνο -Οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην Ευρώπη

Φωτογραφία: AP/ Petr David Josek
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ δεν δέχθηκε βολές μόνο εντός των συνόρων, από ακροδεξιούς πολιτικούς που της «χρέωσαν» την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Τα «χτυπήματα» ήρθαν και από το εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, δήλωσε ότι η Καγκελάριος φέρει την ευθύνη για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου ένα φορτηγό σκότωσε 12 ανθρώπους. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην Ευρώπη.

«Πρέπει να σταματήσει το μεταναστευτικό κίνημα που χτυπά την ήπειρο», δήλωσε ο Μπάμπις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα parliamentnilisty.cz. Πολλοί κεντροευρωπαίοι πολιτικοί έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στον τρόπο που η ΕΕ αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση, αλλά και στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ.

«Δυστυχώς, αυτή η πολιτική ευθύνεται για αυτή τη φοβερή πράξη. Ηταν εκείνη που άφησε τους μετανάστες να μπουν στη Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη σε ανεξέλεγκτα κύματα, χωρίς χαρτιά, και κατά συνέπεια χωρίς να γνωρίζει ποιοι είναι πραγματικά», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών. «Η Γερμανία πληρώνει ακριβό τίμημα για αυτή την πολιτική», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ANO, το οποίο ηγείται των δημοσκοπήσεων ενόψει των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο.

Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη μεταναστευτική κρίση είναι η οικονομική ενίσχυση των χωρών της βόρειας Αφρικής. «Η λύση είναι ειρήνη στη Συρία και επιστροφή των μεταναστών στα σπίτια τους. Δεν υπάρχει θέση για αυτούς στην Ευρώπη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ