Χαλέπι: Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης [εικόνες] - iefimerida.gr

Χαλέπι: Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυνάμεις του Άσαντ καλούν τους τελευταίους εναπομείναντες αντάρτες να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό το ανατολικό Χαλέπι, καθώς συνεχίζεται η εκκένωση του πολιορκούμενου θυλάκου τους.


Με μεγάφωνα και τηλεβόες οι στρατιώτες προειδοποιούν ότι θα εισβάλουν εντός της ημέρας στις γειτονιές αυτές.
Αλλά ένα ηγετικό στέλεχος των αντικαθεστωτικών είπε ότι οι αντάρτες θα φύγουν, όταν θα έχουν αποχωρήσει κι οι τελευταίοι που θέλουν να απομακρυνθούν.

Χαλέπι: Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό 25.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί εδώ και μία εβδομάδα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνηθείσα εκεχειρία.
Άγνωστο είναι πόσοι ακριβώς περιμένουν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στέφαν ντε Μιζούρα, υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρχαν εκεί περίπου 40.000 άμαχοι και κάπου 10.000 αντάρτες.
Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις του Άσαντ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός αναμένεται να μπει στο θύλακο των ανταρτών «για να καθαρίσει την περιοχή, όταν θα φύγουν οι μαχητές.»

Χαλέπι: Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Αλλά και ο στρατός στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει ότι απηύθυνε το «τελευταίο κάλεσμα» προς τους εναπομείναντες αντάρτες να εκκενώσουν γρήγορα τις περιοχές πριν μπουν μέσα τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Στέλεχος των ανταρτών από την Τουρκία είπε στο Reuters ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί απ’ το ανατολικό Χαλέπι μόνον οι μισοί απ’ τους αμάχους που θέλουν να φύγουν κι ότι οι εναπομείναντες αντάρτες θα τους περιμένουν.
Η Ίνγκι Σέντγκι, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού είπε ότι «χιλιάδες» άνθρωποι περιμένουν ακόμη να απομακρυνθούν με λεωφορεία.

Χαλέπι: Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης [εικόνες] | iefimerida.gr 2


15.000 απομακρύνθηκαν χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 25.000.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας απομακρύνονται ταυτόχρονα άμαχοι και τραυματίες από δύο σϊιτικές πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ , τις οποίες πολιορκούν δυνάμεις των ανταρτών.
Μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, η οποία μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού, ανέφερε ότι άλλα οκτώ λεωφορεία με αμάχους αναχώρησαν το πρωί απ τη Φουά και την Κεφράγια,

Χαλέπι: Ο στρατός καλεί τους αντάρτες να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Την ίδια ώρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και οι ομόλογοί του από την Τουρκία και το Ιράν συζητούν για το συριακό στη Μόσχα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου οι τρεις χώρες -Ρωσία, Τουρκία και Ιράν- δηλώνουν έτοιμες να αναλάβουν ρόλο εγγυητή για την εφαρμογή των προβλεπομένων στη λεγόμενη «διακήρυξη της Μόσχας» -ενός κειμένου που προβλέπει συγκεκριμένα βήματα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ